Gemt

Tigerrådet på spring

02. september 2021

Tigerrådet skal være med til at afdække, hvilke markante initiativer, der skal tages, for at digitaliseringen kan være med til at løse nogle af de store samfundsudfordringer. Det fortalte rådets formand, Mikkel Hippe Brun, om på Dansk Erhvervs Årsdag.

 

Mikkel Hippe Brun, medstifter af fintech-virksomheden Tradeshift, er også formand for Dansk Erhvervs Tigerråd, der skal sætte fokus på, hvordan digitalisering kan være med til at løse nogle af de store samfundsudfordringer.

På Dansk Erhvervs Årsdag fortalte han om baggrunden for rådets tigerspring.

”Vi står med en klimakrise, og der er nogen, der frygter massearbejdsløshed på grund af robotter og kunstig intelligens. Vi har set, hvordan teknologi kan skabe masseovervågningssamfund. Vi har set, at cyberangreb kan blokere globale forsyningskæder og energiforsyning for millioner og lægge butikker øde i flere dage. Men nu står vi her på bagkanten af en coronapandemi, hvor vi alt andet lige har klaret det utrolig godt. Covid-19 er ikke længere en samfundskritisk sygdom, og vores naboer misunder os vores position. Vi kommer næsten flyvende ud af starthullerne.”

”Havde det ikke lige været for mangel på arbejdskraft og kritiske råvarer, så hvorfor ikke bare komme ud over stepperne, hvorfor stoppe op og tænke over fremtiden? Der er en meget reel risiko for, at vi i beruselsen over det kommende opsving glemmer at lære af historien og senest af Covid-19 katastrofen.”

”Så hvad er det for markante initiativer, vi skal tage over de næste år, for at Danmark i år 2040 i sandhed bliver verdens bedste land at leve i. Det er det, vi skal afdække i Tigerrådet.”

Kontakt os

Kommunikation

Kristian Kongensgaard

Redaktør