; ;
Gemt

Dansk Erhverv markerede 1-året for life science-strategien og det styrkede samarbejde om sundhedsdiplomati

20. april 2022

I begyndelsen af april lagde Dansk Erhverv hus til markeringen af årsdagen for life science-strategien. Samtidig markede vi sammen med Udenrigsministeriet det styrkede samarbejde om sundhedsdiplomatiet mellem Sundhedsministeriet og Trade Council.

 

Regeringens Handlingsplan for Økonomisk Diplomati 2022-23 er netop lanceret, og her i april er det et år siden regeringen præsenterede den nye strategi for life science.

Derfor lagde Dansk Erhverv hus til en eftermiddag med Partnerkredsen bag Life Science-strategien, som havde til formål at gøre status på arbejdet med de nye sundhedsdiplomater og det tættere samarbejde mellem Trade Council og Sundhedsministeriet. Markedsdirektør Mette Feifer var moderator for dagens program.

Internationale indsatser
Dansk Erhverv er en del af partnerkredsen bag strategi for life science. Og indsatsen for at sikre bedre markedsadgang for dansk life science internationalt er vigtig for os og for life science som dansk styrkeposition.

I forbindelse med life science-strategien er der blevet oprustet på internationale indsatser, i form af otte sundhedsdiplomater i Trade Council, ekstra årsværk i både Sundhedsministeriet og styrelserne, samt et generelt styrket samarbejde mellem Trade Council og Sundhedsministeriet i form af bl.a. en kernearbejdsgruppe, som løbende koordinerer samarbejdet.

Sundhedsministeriet fortalte indledningsvist, at de arbejder med en række prioriterede styrkepositioner for dansk life science. Det drejer sig om lægemidler og medicinsk udstyr generelt, kroniske sygdomme, sundhedsdata og digitalisering, smitsomme sygdomme og antibiotikaresistens, og sidst – aktualiseret af COVID, sundhedsberedskab. Derudover fylder EU’s lægemiddelstrategi og det kommende European Health Data Space også meget. Sundhedsministeriet understreger desuden, at de generelt ser offentligt-privat samarbejde som en central del af arbejdet.

Derudover præsenterede de otte sundhedsdiplomater deres respektive markeder og de centrale prioriteter indenfor sundhed på markederne. Særligt kroniske sygdomme, en aldrende befolkning, hospitalsbyggeri og digitalisering og ny teknologi fyldte meget på tværs af markederne.

Efter den formelle del af arrangementet, var der reception og netværk blandt de fremmødte sundhedsdiplomater, embedsmænd og virksomhedsrepræsentanter.

Oversigt over de 8 sundhedsdiplomater:

  • Japan, Thomas Højlund Christensen
  • Sydkorea, Randi Munk-Jakobsen
  • Frankrig, Anne Smetana
  • DACH (Tyskland, Østrig og Schweiz), Helen Hanako Schierbeck-Hansen
  • Norge, Jeff Kirk Svane
  • UK, Joakim Steen Barron-Mikkelsen
  • USA, Maja Elisabeth Svankjær Thagaard
  • Canada, Katrine Dalsgaard Skovly

Andre eksportfremmeinitiativer for danske life science-virksomheder:

Tour de Health (healthcaredanmark.dk)

SDG Business Accelerator (sdgbusinessaccelerator.dk)

Eksportfremstød til Holland (mfa-events.dk)

Kontakt

Sundhed og Life Science

Laura Duus Dahlin

Chefkonsulent