; ;
Gemt

Salling Group kåret som Årets Veteranvirksomhed

04. april 2022

Prisen som Årets Veteranvirksomhed 2021 går til Salling Group for at have ydet en ekstraordinær indsats for Danmarks veteraner gennem flere år.

Salling Group har i flere år været aktive på veteranområdet, og mandag kunne forsvarsminister Morten Bødskov overrække prisen som Årets Veteranvirksomhed 2021 til Per Bank, CEO for Salling Group.

Ministeren takkede virksomheden for indsatsen med at vise vej, tage ansvar og nedbryde barrierer.

”I ved nemlig, at veteraner besidder egenskaber og færdigheder, der er en gevinst for en virksomhed. Hvad end det er lederegenskaber, logistiske færdigheder eller en stærk fællesskabsånd,” udtaler forsvarsminister Morten Bødskov.

Prisen blev uddelt i Bilka i Næstved, og her benyttede Per Bank også lejligheden til at takke de mange ansatte veteraner i Salling Group for deres indsats:

”For os er det naturligt at række ud til det samfund, vi er en del af. Veteranerne har ydet en kæmpe indsats for Danmark, og vi er stolte af at få lov at give noget tilbage til dem og samtidig få gavn af deres erfaringer og kompetencer.”

Salling Group har været aktive på veteranområdet i flere år og tilbyder veteraner – herunder også skadede veteraner – ansættelse indenfor blandt andet detail, lager og logistik. Salling Group hjælper også veteraner med at oversætte deres militære erfaringer til civile kompetencer med henblik på beskæftigelse i det civile arbejdsmarked i andre virksomheder.

Til prisoverrækkelsen ønskede adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen også Salling Group tillykke med prisen og med den flotte indsats.

”Når man tildeles en pris som Årets Veteranvirksomhed, vidner det om, at man er en virksomhed, der viser udsyn, forståelse og samfundsansvar – og at I formår at møde jeres medarbejdere i øjenhøjde og se potentialet i den enkelte,” udtaler Brian Mikkelsen.

 

Det er tredje gang, prisen som Årets Veteranvirksomhed uddeles. Formålet ved prisen er, at anerkende virksomheder, der har øje for veteraners særlige kompetencer og fastholder dem på arbejdsmarkedet til gavn for både veteranerne og virksomheder.

 

Nyt partnerskab
Udover at uddele prisen lancerer Forsvarsministeriet et partnerskab med det formål dels at styrke anerkendelsen af veteraner generelt og få flere skadede veteraner i jobs. Parterne er dels repræsenteret ved Dansk Erhverv, DI - Dansk Industri, KL, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Danmarks Veteraner.

Det er et samarbejde, Dansk Erhverv også hilser velkommen.

”Fra Dansk Erhverv vil vi derfor gerne kvittere for ministerens gode og konstruktive initiativ om etableringen af et veteranforum med blandt andre repræsentanter fra erhvervslivet, fagforeningerne og kommunerne. Det er netop via sådanne fora, at vi i fællesskab får en succesfuld veteranindsats,” siger Brian Mikkelsen.

Danske veteraner klarer sig generelt godt på arbejdsmarkedet. De seneste tal fra Danmarks Statistik (2019) viser, at ud af 32.962 veteraner (udsendt mellem 1992-2018) er 89 procent i arbejde. Det betyder, at flere veteraner er i beskæftigelse sammenlignet med den generelle befolkning (73,6 procent i 2019).

 

Kontakt

Transport

Christoffer Greenfort

Chefkonsulent