Gemt

Dansk Erhverv får kontor i USA

11. august 2022

Dansk Erhverv åbner kontor i USA for at kunne støtte medlemsvirksomheder på det amerikanske marked. Ny landechef i USA bliver Søren Friis Larsen, der glæder sig til samarbejdet med Dansk Erhvervs medlemmer.

 

Flere og flere af Dansk Erhvervs medlemmer har aktiviteter på det amerikanske marked eller overvejer at få det, og derfor åbner Dansk Erhverv nu et kontor i New York, så vi i endnu højere grad kan understøtte medlemmernes eksport og succes i USA.

Eksportmulighederne til USA er store, blandt andet inden for biotech, pharma, cleantech, it, logistik, rådgivning, underholdning, mad, design og arkitektur. På det grønne område og inden for sundhed er mulighederne ikke mindst styrket efter søndagens afstemning i Senatet, hvor Bidens klima- og sundhedsplan blev stemt igennem. Pakken skal blandt andet bekæmpe klimaforandringer og sænke medicinpriser og menes at have en værdi af cirka 430 milliarder dollar.

Ny landechef bliver Søren Friis Larsen, der har været selvstændig rådgiver i New York de seneste to år og tidligere har været ti år i Dansk Erhverv, hvorfra han kender mange medlemsvirksomheder.

”Jeg ser meget frem til samarbejdet med Dansk Erhvervs medlemmer på det amerikanske marked, hvor de har et kæmpe potentiale med deres innovative idéer og løsninger,” siger Søren Friis Larsen.

Dansk Erhvervs kontor i USA vil også arbejde tæt sammen med Danmarks ambassade i USA, Danmarks generalkonsulat i New York og mange andre stærke kræfter.

”Det tætte samarbejde mellem Dansk Erhverv, medlemsvirksomheder og danske repræsentationer er nøglen til succes for vores medlemmer, fordi vi i fællesskab kan finde løsninger på nogle af de udfordringer, de oplever, eksempelvis i forhold til regulering og adgang til arbejdskraft,” siger Søren Friis Larsen.

Kontoret i USA er netop åbnet, og vi glæder os til at indgå i dialog med både medlemmer og samarbejdspartnere. Søren Friis Larsen vil i den kommende tid række ud til medlemmer, indgå i dialog med udvalg og netværk. Og Søren hører naturligvis også gerne fra medlemmer direkte. 

Kontakt

Politik og Analyse

Jes Brinchmann Christensen

Vicedirektør
Medarbejderprofil