; ;
Gemt

Dansk Erhverv opruster med to nye profiler

DANSK ERHVERV, 29. AUGUST 2022

Dansk Erhverv opruster og ansætter i den forbindelse Gitte Lillelund Bech som direktør for markeder og Casper Klynge i en nyoprettet stilling som vicedirektør med ansvar for bl.a. det digitale område.

 

Dansk Erhverv har gennem de seneste år været i stor medlemsvækst. Det har betydet flere medarbejdere, og nu opruster organisationen med to profiler som et led i styrkelsen af arbejdet for og med Dansk Erhvervs mange medlemmer.

”Jeg er meget glad for at kunne præsentere Gitte Lillelund Bech og Casper Klynge som kommende top-medarbejdere i Dansk Erhverv. De har begge tunge faglige profiler og et kæmpe netværk, hvilket vil gøre en stor positiv forskel for vores organisation. Jeg glæder mig meget til de kommer ombord, og jeg er sikker på, at de fra dag ét vil gøre vores gode arbejde endnu bedre til gavn for vores mange medlemmer og for dansk erhvervsliv i det hele taget,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Gør Dansk Erhverv endnu bedre

Gitte Lillelund Bech starter som direktør for markeder pr. 1 september. Hun kommer fra en stilling som director og partner i Advice A/S. Gitte Lillelund Bech har en lang karriere bag sig, hvor hun blandt andet har været forsvarsminister og direktør for Danske Havne.

”Dansk Erhverv har været igennem en rivende udvikling de seneste år, både i forhold til medlemmerne og i forhold til at være ledende erhvervsorganisation. Det tror jeg, at alle, der følger med i politik og dansk erhvervsliv, er fuldt ud klar over. Jeg glæder mig derfor meget til at komme i gang med den store og spændende opgave, der ligger foran mig – nemlig i samarbejde med hele organisationen løbende at gøre Dansk Erhverv endnu bedre,” siger Gitte Lillelund Bech.

Direktionen i Dansk Erhverv består herefter af Brian Mikkelsen, adm. direktør, Laurits Rønn, viceadm. direktør, Morten Langager, direktør for Politik, Analyse, International, Kommunikation og Event og Gitte Lillelund Bech, direktør for markeder.

Et stort potentiale

Casper Klynge starter d. 1. oktober i en nyoprettet stilling som vicedirektør i Dansk Erhverv med ansvar for det digitale område både internt og eksternt samt Salg og Regional afdeling. Han kommer fra en stilling som Vice President i Microsoft. Casper Klynge har erfaring fra en række bestyrelsesposter, herunder i Digital Europe, og han har tidligere arbejdet mange år i udenrigstjenesten, EU og NATO herunder som ambassadør i Indonesien samt som Danmarks techambassadør i Silicon Valley. Casper Klynge får reference til Brian Mikkelsen.

”Jeg har haft fornøjelsen af at følge og samarbejde med Dansk Erhverv i mere end et årti. Det er helt rigtigt set af Dansk Erhverv, at det digitale område gøres til en absolut hovedprioritet samtidig med, at koblingen til andre områder styrkes. Store forandringer er undervejs i samfundet på grund af den teknologiske og digitale udvikling, som vi endnu kun har set begyndelsen af. Kombineret med en bølge af ny regulering åbner det enorme muligheder, men også udfordringer, for danske virksomheder. Jeg glæder mig til sammen med alle kollegerne i Dansk Erhverv at gå forrest i at få indfriet de store ambitioner og muligheder i forhold til den digitale dagsorden,” siger Casper Klynge.

Udnævnelser og rokeringer

Internt i Dansk Erhverv sker der også en række udnævnelser og omrokeringer. Chefen for direktionssekretariatet Philip Willerslev-Olsen udnævnes til CFO. Økonomidirektør Jens Rask udnævnes til underdirektør. Markedsdirektørerne Mette Feifer og Henrik Hyltoft samt underdirektørerne Charlotte Vester, Jes Brinchmann Christensen og Morten Schønning Madsen udnævnes til vicedirektører.

 

For yderligere kontakt Dansk Erhvervs pressetelefon på 70228010

 

Mini-CV Gitte Lillelund Bech

2022 - Dansk Erhverv, direktør for markeder
2016 - 2022 Advice A/S, Director & Partner
2014 -2016 Danske Havne, direktør
2013 - 2014 Advice A/S, Public Affairs Manager
1999 - 2013 Medlem af Folketinget for Venstre – Forsvarsminister 2010-2011
1998 - 1999 Nykredit, finansiel specialist
1994 - 1998 COWI A/S, konsulent
1991 - 1994 Danske Bank, finansiel analytiker
1992 Cand.merc.mat ved CBS

Mini-CV Casper Klynge


2022- Dansk Erhverv, vicedirektør
2020 - 2022 Microsoft Corporation, Vice President, European Government Affairs
2018 Executive Education, Stanford University, CA, USA
2017 - 2020 Udenrigsministeriet, Techambassadør i Silicon Valley
2014 - 2017 Udenrigsministeriet, Ambassadør Indonesien, Papua Ny Guinea,Timor-Leste og ASEAN
2013–2014 Udenrigsministeriet, Ambassadør Cypern
2010– 2011 Souschef / DKs Øverste Civile Repræsentant, NATO’s Provincial Reconstruction Team i Helmand Province, Afghanistan
2006 - 2008 Chef, EUs Civilian Crisis Management Planning Mission in Kosovo
2003 - 2006 Rådet for Den Europæiske Union, politisk rådgiver
2002 Cand.scient.pol ved KU
Medlem af bestyrelserne for en række virksomheder, interesseorganisationer samt tænketanke.