Gemt

Opdateret e-eksportguide til Storbritannien

11. august 2022

Dansk Erhverv er ude med en opdateret e-eksportguide til e-handleren, der drømmer om – eller allerede er i færd med – at eksportere til Storbritannien.

Log ind og hent guiden nederst på siden

Er du én af dem, der er gået kold i din Porter, når du har prøvet at danne dig et overblik over det britiske e-handelslandskab efter Brexit, så fortvivl ikke; Dansk Erhverv er på gaden med en opdateret UK e-eksportguide.

Storbritannien er upåagtet Brexit stadig den andenstørste økonomi i Europa, og det fjerde største eksportmarked for danske virksomheder. I 2021 eksporterede Danmark varer til en værdi af små 56 mia. kroner til Storbritannien.

Men nye Brexit-regler har ændret konsekvenserne for Danmarks handel med Storbritannien, da det ændrer spillet for online-sælgere ved at øge kompleksiteten og omkostningerne ved at sælge til Storbritannien.

På den anden side har Corona pandemien og de mange nedlukninger løftet onlinesalget i Storbritannien på præcis samme måde som i Danmark.

Se også: Alle vores guides om e-eksport

Med en samlet befolkning på 68 millioner mennesker er det et stort marked med en højt udviklet e-handelsbranche. Det britiske e-handelsmarked har nu en værdi af 183 milliarder pund, det er det 3. største e-handelsmarked i verden - og fører an i Europa. 87% af internetbrugerne handler online - dette er mere end noget andet europæisk land og derfor er mange af de aspekter, der tidligere har gjort Storbritannien til et attraktivt marked for danske virksomheder, stadig til stede.

”Storbritannien et stort og spændende marked og guiden her vil kunne hjælpe med, at få klarhed over hvilke krav der stilles i forhold til Brexit. Vi forventer, at de danske virksomheder tilpasser sig til den nye virkelighed og, at Storbritannien fortsat vil være et attraktivt og stort eksportmarked”, siger chefkonsulent hos Dansk Erhverv, Jens Wedenborg.

Guiden, som er udarbejdet af MakesYouLocal i samarbejde med Dansk Erhverv, vil blandt andet give et overblik over det britiske nuværende e-handelsmarked, markedsføring, kunder, levering, betalinger, B2C og B2B samt en masse andet.

Hent guiden ved at logge ind

 

Kontakt

Digital Handel

Jens Wedenborg

Chefkonsulent