; ;
Gemt

Dansk Erhverv hilser reformregering velkommen

13. december 2022

Med en bred regering hen over midten af Folketingssalen på Christiansborg er vi vidne til et historisk nybrud i dansk politik. Og ikke nok med det, så er det en reformregering med klare ambitioner om at gøre Danmark klar til fremtiden.

Efter mange dages forhandling har Danmark fået en ny regering hen over den såkaldte politiske midte bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne.

”Først og fremmest: Et kæmpe tillykke til den nye regering! Det er ikke bare en bred regering, det er også en regering hen over den politiske midte. I Dansk Erhverv glæder vi os til meget til at se regeringsgrundlag, og vi både håber og forventer, at vi ser en regering, som har de store ambitioner, som er nødvendige, hvis vi skal adressere de mange udfordringer, som Danmark står overfor. Det handler for eksempel om arbejdsudbud, grøn omstilling og langt mere frit valg til danskerne. Jeg er klar over, at det er en vanskelig beslutning at tænke nyt efter mange år med blokpolitik. Partierne bag den nye regering fortjener kæmpe respekt for mod og ambitioner,” siger Brian Mikkelsen.

Gør Danmark klar til fremtiden

Brian Mikkelsen understreger, at det handler om at gøre Danmark klar til fremtiden.

”Vi kommer til at mangle 90.000 nye kollegaer i 2030, derfor må og skal der gennemføres arbejdsudbudsreformer, der sikrer flere kollegaer til fremtidens arbejdsmarked. Vi har peget på, at arbejdsudbuddet skal hæves markant. Det handler også om, at der skal sættes turbo på implementeringen af de politiske grønne visioner, så vi kan gøre os uafhængige af Putins gas og fremtidssikre Danmarks grønne styrkepositioner. Endelig handler det om meget mere frit valg. Vi skal sikre frit valg i hele vores velfærd med den enkelte borger i centrum,” siger Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv har spillet ind med en lang række løsninger på de udfordringer, vi står overfor. Vi håber, at, der er blevet lyttet:

  • Manglen på arbejdskraft er akut, og der er behov for, at der gennemføres arbejdsudbudsreformer, der sikrer flere kolleger til fremtidens arbejdsmarked.

  • Velfærdssamfundet som vi kender, står i en brydningstid, og der er mere end nogensinde brug for en frihedsreform, der sikrer frit valg i hele vores velfærd, og som har den enkelte borger i centrum.

  • Klima- og energikrisen har bidt sig fast og særligt efter Putins ulovlige krig har vi set, hvor vigtigt det er, at vi gør os uafhængige af den russiske gas. Derfor skal der sættes turbo på implementering af de politiske grønne visioner og fremtidssikrer Danmarks grønne styrkepositioner.

  • Uddannelsessystemet matcher på mange måder ikke de behov, som danske virksomheder står med, og derfor skal der sættes ind med en uddannelsesreform, der øger kvaliteten i uddannelserne og sikrer et bedre match mellem kvalifikationer og fremtidens arbejdsmarked.

  • For alt for mange danskere og virksomheder, er skat en hæmsko, der står i vejen for at vi kan udnytte den handlekraft, der lever i dansk erhvervsliv. Derfor er der behov for en generel styrkelse af virksomhedernes rammevilkår, blandt andet på skatteområdet i forhold til personbeskatning og erhvervsbeskatning, og ligeledes bedre vilkår i forhold til generationsskifte.

  • Og sidst, men ikke mindst, er der i den grad behov for, at vi udvikler nye idéer, nye teknologier og nye digitale løsninger, der også kan løse de udfordringer, vi vil stå med i fremtiden. Derfor skal vi styrke forskningsindsatsen og igangsætte en ambitiøs iværksætterpolitik, der skal være med til at skabe vækst og velstand i fremtiden.