; ;
Gemt

Se detailsektorens nye designguide for plastemballage

22. februar 2022

Et vigtigt skridt for den cirkulære omstilling af plastemballager blev taget, da plastpartnerskabets designguide blev lanceret 8. februar. Designguiden er udarbejdet i partnerskabet mellem detailsektoren og miljøministeren med repræsentanter fra både detailhandlen, mærkevareleverandører, emballageproducenter og genindvindingsindustrien. Læs om designguiden og se optagelser fra lanceringen.  

 

Fra 2025 skal virksomheder betale for affaldsbehandlingen af deres markedsførte emballager. De miljøvenlige emballager kommer til at slippe billigere, så der er potentielt mange penge at spare, hvis man som virksomhed omstiller sig til det fremtidige producentansvar for emballager. Guiden er et praktisk redskab, som virksomheder kan anvende til at komme på forkant med de designkrav, der belønnes i det kommende producentansvar.

Designguiden skal gøre dig klogere på plastdagsordenen og fungere som en samtalevejleder for både store og små virksomheder: Et af de vigtigste formål med guiden er at skabe et fælles sprog og referenceramme i hele værdikæden. Det bliver der brug for i det kommende arbejde med producentansvaret, hvor der vil være et økonomisk incitament til at arbejde aktivt med plastemballager.

Designguidens opbygning
Udgangspunktet i guiden er 12 generelle designprincipper, der sætter standarden for cirkularitet i plastemballager. Derefter er der specifikke anbefalinger fordelt på fødevare-, ikke-fødevare- og transportemballager. Det skyldes bl.a. at der forskellige lovkrav for de tre kategorier.

Du kan hente designguiden her

Herunder kan du se fem videoer, der introducerer de enkelte kategorier:

Introduktion til designguiden - v. Andreas Hastrup Clemmensen, Politisk konsulent, Dansk Erhverv

Generelle designprincipper for plastemballage - v. Mathias Hvam, Strategic Project Manager, COOP

Fødevareemballager - v. Ksenija Garbacenka, Group Sustainability Manager, Plus Pack 

Ikke-fødevareemballager + Transportemballager - v. Christina Busk, Miljøpolitisk chef, Plastindustrien

Q&A

Læs mere om plastpartnerskabet og tilmeld dig her

Kontakt

Klima, energi og miljø

Andreas Hastrup Clemmensen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil