Gemt

Dansk Erhverv: Sænk isolationsperioden

21. januar 2022

I Dansk Erhverv ser vi gerne, at medarbejdere kan komme tilbage på arbejde efter fem dages isolation, når de ikke har oplevet symptomer i forløbet.

Lige nu er cirka 200.000 lønmodtagere i isolation, enten som smittede eller som nærkontakter. Det svarer til cirka 7 % af den samlede lønmodtagerbeskæftigelse. Det er beskæftigede, der repræsenterer en ugentlig produktionsværdi på cirka 2,75 milliarder kroner.

”Det er et stort problem, hvis der går uforholdsmæssigt lang tid, før en medarbejder kan vende tilbage til arbejde. Det vil alt andet lige betyde nedgang i virksomheder. Når vi så i forvejen har et erhvervsliv, der skriger på arbejdskraft, så gør det ekstra ondt at skulle afvente en lang isolationsperiode,” siger Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen.

Forkort isolationsperiode
Det er på den baggrund, at Dansk Erhverv gerne vil have forkortet isolationstiden fra syv til fem dage, så medarbejderne kan komme hurtigere på arbejde, end det er tilfældet i dag.

”I Dansk Erhverv ser vi gerne, at medarbejderne kan komme tilbage efter fem dages isolation, når de ikke har oplevet symptomer i forløbet. Det gør man blandt andet i Storbritannien og USA. Det eksempel bør Danmark følge,” siger Brian Mikkelsen.

Hvis isolationskravet for de smittede reduceres fra syv dage til fx fem dage, vil det reducere antallet af berørte medarbejdere med cirka 70-150.000 personer. Det svarer til 2,5-5 % af beskæftigelsen. Det er medarbejdere, der repræsenterer en ugentlig produktionsværdi på cirka 1-2 milliarder kroner.

Dermed vil en lempelse af isolationskravet kunne udjævne og mindske de produktionsforstyrrelser, der kommer i forbindelse med epidemien betydeligt.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil
Erhvervspolitik & Analyse

Tore Stramer

Cheføkonom
Medarbejderprofil