Gemt

Drop testkrav for EU-rejsende

18. januar 2022

Sverige vil fra fredag fjerne krav om negativ test ved indrejse for EU-borgere. Danmark bør gøre det samme, lyder det fra Dansk Erhverv.

Storbritannien og Spanien har allerede gjort det, nu gør Sverige det også: Fjerner testkrav ved indrejse for EU-borgere.

”Det giver ikke mening, at der fortsat er rejserestriktioner for rejsende fra EU-lande, der er i besiddelse af et gyldigt coronapas. Hoteller og andre virksomheder i oplevelsesøkonomien ser stadig langt efter de internationale gæster, der er altafgørende for en rentabel forretning. Skal en tysker eller italiener for eksempel flyve til København skal de selv før afrejse have lavet og betalt en test, som kan koste dyrt. Sverige dropper test-kravet fra fredag, og det bør Danmark også gøre,” siger Lars Ramme Nielsen, markedschef i Dansk Erhverv.

Lad alle med coronapas rejse frit i EU
Lars Ramme Nielsen understreger, at Dansk Erhverv klart foretrækker en fælles, europæisk tilgang til rejsereglerne.

”Det ville være det bedste, hvis et gyldigt coronapas sammen med det rødbedefarvede var nok til at rejse i hele EU. Sådan er det desværre ikke lige nu, og Danmark bør følge Storbritannien, Spanien og nu Sveriges eksempel og så ellers i Bruxelles argumentere for, at man inden for EU’s grænser bør kunne rejse frit. Det vil også være med til at vise befolkningerne, at man har en fordel ved at være vaccineret, så vi kan få de sidste med,” siger Lars Ramme Nielsen.

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil