; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Uacceptabelt, at virksomhederne må opgive at besætte stadig flere jobs

05. juli 2022

Nye tal fra STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, viser en stigning i antallet af stillinger, som virksomhederne helt opgiver at besætte. Udviklingen koster Danmark dyrt og er uacceptabel, lyder det fra Dansk Erhverv.

 

Den helt nye rekrutteringssurvey fra STAR taler sit tydelige sprog. Antallet af jobs, som virksomheder helt opgiver at besætte, at steget til 13.000 pr. måned. Ved målingen i marts var det tal 12.000 pr. måned. Desuden er antallet af forgæves rekrutteringer på et fortsat uacceptabelt højt niveau.


”Det er rent ud sagt både nedslående og uacceptabelt. Når en virksomhed opgiver at besætte en stilling, så betyder det, at virksomheden må sige nej til ordrer. Det betyder, at virksomhederne går glip af omsætning og vækst, og Danmark går glip af skatteindtægter og nye arbejdspladser. Man taler ofte om win-win. Det her loose-loose. Tallene bør vække opsigt på Christiansborg, for det her, der skal handles, hvis der for alvor skal gøres noget ved problemet med mangel på arbejdskraft,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv. 

 

Brug for omfattende og langtidsholdbare løsninger

Peter Halkær peger på, at et bredt politisk flertal for nylig indgik en aftale om beløbsordningen, som vil skaffe flere internationale kollegaer.

 

”Vi har netop set et skridt i den rigtige retning. Det viser, at Folketinget anerkender udfordringen. Opfordringen herfra lyder, at Folketinget skal sætte sig sammen og tage yderligere ansvar. Finde fælles, omfattende og langtidsholdbare løsninger. For udfordringen med mangel på arbejdskraft er ikke kun nu og her, med den demografiske udvikling in mente så vil det kun være rettidig omhu at handle snarest muligt,” siger Peter Halkjær.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil