Gemt

Indstil jeres dygtigste elever til Fagprøveprisen 2022

Dansk Erhverv | Uddannelse - juni 2022

Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat hylder igen i 2022 fremtidens talenter inden for dansk handel ved en prisuddeling af Fagprøveprisen 2022, der afholdes på Børsen i København fredag den 30. september 2022.

 

Som noget nyt i år har I som virksomheder mulighed for at indstille jeres dygtigste elever. Det har tidligere været skolerne, som kunne indstille til Fagprøveprisen.

Fagprøveprisen blev indstiftet af Dansk Erhverv og Dansk Principalforening i 1999 for at hædre de bedste elever i detailhandlen og uddeles således for 24. gang, siden den oprindeligt blev indstiftet. I 2019 besluttede Dansk Erhverv, HK Handel og HK Privat at udvide samarbejde om uddeling af årets fagprøvepris, så den både omfatter detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen, og således samler de to store erhvervsuddannelser inden for dansk handel.

Prisen er med til at skabe et godt image og en øget opmærksomhed omkring detailhandelsuddannelserne og handelsuddannelsen som helhed, og har samtidig til formål at anerkende erhvervsuddannelsernes betydning i at sikre kvalificeret arbejdskraft til fremtidens handel.

Teamet for årets fagprøvepris er bæredygtighed

Årets tema tager afsæt i bæredygtighed i bred forstand, herunder i bæredygtige sociale- og miljømæssige tiltag og udviklingstendenser.

Kåring af fagprøver med en samlet præmiesum på 60.000 kroner

Til Fagprøveprisen uddeles priser til de tre bedste elever eller grupper af elever, der gennemfører det afsluttende fagprøveforløb inden for henholdsvis detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen. Præmiesummen er på i alt 120.000 kr., og fordeles med 25.000 kr. til 1. præmien, 20.000 kr. til 2 præmien og 15.000 kr. til 3. præmien.

Indstilling og udvælgelse af fagprøver 

For at indstille en eller flere fagprøver til Fagprøveprisen, skal skemaet med overskriften ”Indstillingsskema til Fagprøvepris 2022” udfyldes og indsendes sammen med den indstillede fagprøve. Der skal udfyldes ét særskilt skema pr. fagprøve.

Bemærk: Nederste felt på indstillingsskemaet skal udfyldes af elevens skole.

Fagprøverne vedlagt et udfyldt skema samt samtykkeerklæring bedes sendt til Dansk Erhverv på e-mailadressen: fagproeveprisen@danskerhverv.dk.”Handelsuddannelsens Fagprøvepris 2022” eller ”Detailhandelsuddannelsens Fagprøvepris 2022” bedes anført i emnefeltet. 

I finder indstillingsskema, samtykkeerklæring og indstillingskriterier nederst på denne side.

Sidste frist for indstilling er fredag den 1. juli

Sidste frist for indsendelse af de indstillede fagprøver er fredag den 1. juli 2022.  

En priskomite for detailhandelsuddannelsen og en priskomite for handelsuddannelsen, begge bestående af repræsentanter fra erhvervslivet og erhvervsskoleverdenen, vil udvælge de tre bedste fagprøver inden for henholdsvis detailhandelsuddannelsen og handelsuddannelsen.

Indstillingsskema til Fagprøvepris 2022

docx

Download

Samtykkeerklæring - Fagprøveprisen 2022

pdf

Download

Bedømmelseskriterier for Fagprøveprisen 2022 - Handelsuddannelsen

PDF

Download

Bedømmelseskriterier for Fagprøveprisen 2022 - Detailhandelsuddannelsen

pdf

Download

Kontakt

Spørg om Fagprøveprisen 2022

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Rikke Alberte Scheel Sinding

Uddannelsespolitisk konsulent