; ;
Gemt

Nye nedlukninger må og skal undgås

22. juni 2022

Stigningen i antallet af coronatilfælde er bekymrende, og derfor er det rettidig omhu, når regeringen nu præsenterer en coronastrategi for resten af året, lyder det fra Dansk Erhverv.

Det er en fornuftig coronastrategi, som regeringen netop har præsenteret. De flere tilfælde af corona både herhjemme og i udlandet skal håndteres, og det essentielle er, at nedlukninger undgås.

”Vi hæfter os da også ved, at det fortsat anses for at være meget usandsynligt, at der på noget tidspunkt kommer til at være nye nedlukninger. For os er det vigtigt, at der hele tiden bliver holdt øje med udviklingen, og at enhver restriktion bliver nøje overvejet i forhold til proportioner. Altså det vil sige, om konsekvenserne af en eventuel restriktion er taget nok med i betragtningerne,” siger Morten Langager, direktør i Dansk Erhverv.

Vigtigt med tæt dialog og brug af gode erfaringer
Dansk erhvervsliv har gennem pandemiens varighed udvist et stort ansvar for at sikre trygge og forsvarlige rammer for kunder og borgere. Samtidig har virksomhederne også udvist stort samfundssind i forhold til at holde hjulene i gang i dansk økonomi til trods for restriktioner og nedlukninger. Derfor er der også behov for en tæt dialog mellem erhvervslivet og myndigheder for at trække på de mange erfaringer, som sikrer et åbent samfund og tackling af corona.

”Danske virksomheder har gjort sig et hav af erfaringer igennem pandemien, og der er mange gode værktøjer i værktøjskassen, hvis det skulle komme dertil. De erfaringer har vi løbende delt med politikerne og myndighederne, og vi opfordrer derfor til, at der fortsat er en god, tæt dialog. Det vigtigste er, at der er forudsigelighed og proportionalitet i tiltagene, og at vi ikke lukker noget ned igen. Derfor virker det også fornuftigt fx at en del af strategien er at tilbyde borgere over 50 år et 4. stik, så de er godt rustet til efteråret og vinteren,” siger Morten Langager.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Jesper Ingemann

Pressekonsulent