; ;
Gemt

Transportsektoren er hårdt ramt af mangel på arbejdskraft

21. juni 2022

Mangel på arbejdskraft inden for landtransporten er højere i dag end på noget tidspunkt de seneste ti år. Seks ud af ti virksomheder melder om tabt omsætning på grund af mangel på medarbejdere.

 

Den danske transportsektor er i øjeblikket hårdt ramt af mangel på arbejdskraft. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er mangel på arbejdskraft en produktionsbegrænsning hos fire ud af ti virksomheder i transportsektoren; men for virksomheder, som beskæftiger sig med landtransport, er udfordringen endnu større. Her melder seks ud af ti virksomheder om tabt omsætning på grund af mangel på medarbejdere.

image7hdl.png

Kilde: Dansk Erhverv på baggrund af Danmarks statistik


Branchedirektør i Dansk Erhverv Transport, Jesper Kronborg, udtaler:

"Der er tryk på aktiviteten i hele transportsektoren i øjeblikket og manglen på arbejdskraft er historisk høj. Lige nu rammer det virksomhederne hårdt, og de går glip af ordrer og omsætning, når de mangler folk.

Vi må som branche tage noget af ansvaret på vores skuldre og sikre, at virksomhederne tager lærlinge ind og viser dem vejen til et job i branchen; men der er også behov for at få skabt et større arbejdsudbud på den korte bane, så kurven knækker. Det er vanskeligt, når ledigheden samtidig er meget lav, og derfor bør vi gøre det mere attraktivt og lettere at beskæftige udenlandsk arbejdskraft.

Manglen på arbejdskraft rammer bredt, og det er en bunden opgave, at vi skal arbejde sammen både fra politisk hold og på tværs af branchen for at finde løsningerne på kort og langt sigt."