; ;
Gemt

Tak til Odense Kommune for god dialog om økonomi i ældreplejen

25. maj 2022

Dansk Erhverv har med vores selvejende friplejeboligleverandører haft en rigtig god dialog med Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune om et følsomt emne – økonomi i ældreplejen. Resultatet er, at Odense Kommune positivt har reguleret taksterne for levering af plejeboligtilbud.


Med forvaltningen har vi drøftet kommunens egen beregning af omkostninger ved levering af egne plejeboligtilbud. Og her vil Dansk Erhverv gerne rose forvaltningen for åbenhed og den gode tone, der har præget møderne.

”Når en erhvervsorganisation banker på døren til en kommune og beder om at få indsigt i tal, så er der ligesom lagt i kakkelovnen til et slagsmål, og derfor er økonomi et følsomt emne. Men Ældre- og Handicapforvaltningen mødte os med ønsket om at gøre det rigtige i forhold til gældende regler. Det var en afvæbnende tilgang til løsningsorienteret dialog mellem kommune og ikke-kommunale leverandører af friplejeboliger,” siger Morten Jung, markedschef i Dansk Erhverv.

Dialogen har medført, at Odense Kommune har hævet taksterne for levering af plejeboligtilbud, så de i højere grad afspejler det reelle omkostnings- og serviceniveau.

”Stor tak til Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune for jeres imødekommenhed. I sidste ende er vores opgave den samme – den bedst tænkelige pleje af kommunens ældre,” siger Morten Jung, som håber, at endnu flere kommuner vil indgå i en tilsvarende positiv dialog.

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil