Gemt

Virksomhederne har brug for flere internationale talenter

11. maj 2022

Danmark skal være langt bedre til at fastholde internationale talenter efter endt uddannelse som en del af vejen til at få dækket virksomhedernes store mangel på kvalificeret arbejdskraft. Derfor stod Dansk Erhverv i et samarbejde med organisationen Copenhagen Capacity i denne uge for en event International Talent Conference, hvor 140+ internationale studerende mødte og netværkede med en række danske virksomheder og organisationer.

 

Danmark har brug for flere internationale talenter, som kan være med til at skabe innovation og vækst.

Den internationale konkurrence om de klogeste hoveder bliver stadig hårdere, og Danmark er ikke dygtig nok til at fastholde udenlandske studerende efter endt uddannelse.

Kun omkring halvdelen af de internationale studerende beslutter sig for at blive og arbejde i Danmark efter endt uddannelse.

Det er baggrunden for et samarbejde mellem Dansk Erhverv og organisationen Copenhagen Capacity om International Talent Conference, som i denne uge fandt sted hos Dansk Erhverv i Børsen.

Dansk Erhverv: Vi har brug for jer!
Her tog Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, og Asbjørn Overgaard, adm. direktør i Copenhagen Capacity, imod de 140 internationale studerende, samt de deltagende virksomheder og organisationer, som også deltog i konferencen.

Brian Mikkelsen startede med at byde særlig velkommen til de deltagende virksomheder, hvoraf en del også er at finde blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder: Norlys, ALK-Abelló, Sybo Games, Soundboks, Custimy,  Lundbeck og Ferrosan Medical.

Herefter talte han til de internationale studerende og lagde vægt på, at Danmark har brug for dem, hvis danske virksomheder skal skabe øget vækst, innovation og progression.

”Vi ønsker, at Danmark bliver en smeltedigel for viden, ideer, ny teknologi og kultur. Det er den eneste vej at gå, hvis Danmark skal være med til at finde løsninger på global opvarmning, nye vira og en stadig ældre befolkning. Det har vi brug for hjælp til. Men desværre har vi en stor mangel på talenter i arbejdsstyrken. Det forhindrer os i at løse store problemer i samfundet. Gennem årene har politikere lavet mange regler og love for at regulere immigration. Lovene gør livet svært for internationale studerende og expats, der ønsker at gøre karriere i Danmark,” sagde Brian Mikkelsen.

Politiske forslag skal bane vej for, at flere talenter bliver i Danmark
Brian Mikkelsen viste deltagerne en række politiske forslag, som Dansk Erhverv vil fremlægge for regeringen i den nærmeste fremtid.

  • Størrelsen på indkomst, som internationale talenter skal have for at blive og arbejde i Danmark, bør sænkes til 360.000 kroner om året efter en henstandsperiode på to år.
  • Internationale talenter med kritiske kompetencer inden for områder, der har betydning for virksomheder, bør have adgang til beskæftigelse, når danske jobsøgende ikke opfylder efterspørgslen.
  • Det skal være nemmere at søge om opholdstilladelse, og behandlingstiden bør maksimalt vare 30 dage.
  • Vi har brug for gratis danskkurser for ekspats og internationale studerende fysisk og online.
  • Der skal være mange flere uddannelser til rådighed for internationale studerende på områder, hvor vi mangler dygtige medarbejdere.

Læs mere om konferencen her:

Join the International Talent Conference 2022 (state-of-denmark.com)

Kontakt

Politik og Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil