; ;
Gemt

Sådan rekrutterer I ukrainske flygtninge

21. marts 2022

Dansk Erhverv anbefaler virksomheder at bruge Jobindex til at rekruttere ukrainske flygtning.

 

Mange danske virksomheder er klar til at tage godt imod ukrainske flygtninge. Men hvordan griber man bedst rekrutteringen og ansættelsen an?  

Dansk Erhvervs arbejdsmarkedschef, Peter Halkjær, anbefaler medlemmerne at bruge Jobindex til at rekruttere ukrainske flygtninge.

”Jobindex har hurtigt etableret en portal på dansk og ukrainsk, hvor virksomheder og ukrainske flygtninge nemt og gratis kan finde hinanden. Det er samtidig en fordel, at jobopslagene er samlet ét sted fremfor på sociale medier, hvor opslagene når begrænset ud,” siger Peter Halkjær.

På Jobindex kan virksomheder og ukrainske flygtninge finde hinanden via tagget #JobsForUkraine. Søgning efter ukrainsk arbejdskraft i Jobindex’ CV-database er forbundet med brugerbetaling. Partnerskab om ukrainere i job arbejder derfor sideløbende på et alternativ.

Læs mere på Jobindex

Ansættelsen
Virksomheder, der har fundet ukrainske medarbejdere, som de ønsker at ansætte, skal være opmærksomme på, at:

  • Det er vigtigt, at ukrainere, som I har tilbudt et job, eller som er ansat på virksomheden før de kommer til landet, vedhæfter en kopi af ansættelseskontrakten i forbindelse med ansøgningen om en opholdstilladelse, da det er afgørende for bopælsplaceringen.
  • Virksomhederne kan godt indgå ansættelsesaftaler med ukrainere, før opholdstilladelsen er på plads, men den pågældende må ikke begynde at arbejde i Danmark, før der er udstedt en opholdstilladelse.
  • Ukrainere (som virksomheden gerne vil ansætte) skal bestille tid til biometri online hos enten Udlændingestyrelsen eller SIRI for at få taget biometri for at få en opholdstilladelse: https://www.nyidanmark.dk/da/ContactUs/contact_immigration_service/citizen_service
    https://www.nyidanmark.dk/da/ContactUs/Contact%20SIRI/Citizens%20Centre
  • Tildeling af CPR nr., Nem-ID, sundhedskort foregår via borgerservice (eller et ICS-center) i den nye bopælskommune.
  • Ansøgning om skattekort foregår online eller hos et ICS center (bemærk at skattekortet tidligst kan udstedes 21 hverdage før første arbejdsdag).

Dansk Erhverv følger udviklingen tæt og melder ud via hjemmeside og Brief, hvis der er forhold, som medlemmerne bør være opmærksomme på.

Læs mere om ansættelse af ukrainske statsborgere her
https://www.danskerhverv.dk/ukraine/medarbejdere/

 

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil