; ;
Gemt

Danske virksomheder giver enorm støtte til Ukraine

17. marts 2022

Danskerne og danske virksomheder har på tværs af organisationer doneret i underkanten af en milliard kroner til Ukraine.

 

Danskernes og danske virksomheders indsamling til krigen i Ukraine slår alle rekorder. Indtil videre er der doneret i underkanten af en milliard kroner til indsamlinger fra 18 danske nødhjælpsorganisationer. Det skyldes især mange og store donationer fra danske virksomheder. Det skriver blandt andre Jyllands-Posten.

Pengene doneres til nødhjælpsorganisationer som eksempelvis Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Flygtningehjælp, Unicef og Red Barnet.

Private initiativer
Samtidig pibler der løbende nye initiativer frem til støtte for Ukraine.

Et af initiativerne er NGO’en Aid Ukraine Denmark, der hjælper ukrainske flygtninge, der er på vej til Danmark eller allerede er ankommet.

”Mange ukrainere vil formelt set ankomme til Danmark på et turistvisum, der gælder i 90 dage. De kan derfor relativt hurtigt komme ind i det danske samfund, men kan samtidig have brug for hjælp, da de i praksis er flygtninge og derfor står uden tag over hovedet, lægehjælp eller generel rådgivning om deres situation. Det hjælper vi dem med,” siger Thomas Senderovitz, formand for Aid Ukraine Denmark.

Han mener, at offentlig-privat samarbejde er vigtigt i en flygtningekrise.

”Private organisationer kan supplere den offentlige hjælp, fordi vi kan løse nogle opgaver hurtigere og billigere. I øjeblikket er der fx ikke nogen offentlig arrangerede transportmuligheder fra Ukraine til Danmark. Derfor koordinerer Aid Ukraine Denmark transport i busser fra den ukrainske grænse til Danmark med chauffører, der er uddannede og kan skabe trygge rammer.”

Læs mere om Aid Ukraine Denmark

Læs også: Nødhjælp til Ukraine: Sådan kan din virksomhed hjælpe