; ;
Gemt

Brian Mikkelsen efter besøg hos netbutikker: ”Jeg bliver glad i låget”

08. november 2022

Menuen stod på inspiration, højt humør og gode diskussioner, da Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen og e-handelsdirektør Niels Ralund var på medlemsbesøg hos en række e-handelsvirksomheder 

Hvis du mandag d. 7. november så en Peugeout 508 med to storsmilende mænd på Storebæltsbroen, er der en god chance for, at det var Niels Ralund og Brian Mikkelsen. Dansk Erhvervs e-handelsdirektør og adm.direktør var nemlig endnu engang på medlemstur hos en række e-handelsvirksomheder i Jylland og på Fyn.

”Både Niels og jeg holder nærmest dagligt møder med vores medlemmer og besøger så mange, vi kan. Vi har i lang tid talt om, at vi skulle på en fælles Tour de E-handel igen for at blive klogere på medlemmernes udfordringer. Det blev vi i dag, hvor vi også fik serveret en god gang inspiration og smittende begejstring,” lyder fra en glad Brian Mikkelsen.

Knivskarp virksomhed 

Første stop på turen var Ditur.dk, hvor de 30-årige tvillinger Mikkel Dissing og Kasper Dissing tog imod i deres nye og imponerende domicil. Her blev det til en god snak om eksport og særligt brugen af TikTok, som den unge virksomhed har stor succes med. 

Udover at diskutere sociale medier og virksomhedens udvikling blev der også til tid til at tale om iværksætteri:   

”Som jeg også sagde på sidste tur: Jeg bliver simpelthen glad i låget, når jeg møder de her unge iværksættere, der både kan og vil. Og jeg bliver bekræftet i, at vi som samfund skal gøre endnu mere for at få flere, der tør at gå samme vej,” forklarer Brian Mikkelsen.  

Et skoleeksempel  

Fra Ditur.dk gik turen til en både lidt ældre virksomhed og direktør. Hos Proshop stod stifter og adm. direktør Poul Thyregod nemlig klar til blandt andet at forklare, hvordan virksomhedens har investeret i digitaliseringer- og automatiseringer for at understøtte væksten og den grønne omstilling. 

”Jeg ser Proshop som lidt af fyrtårn i dansk e-handel, og det tror jeg også, at Brian Mikkelsen gør efter besøget. Det er imponerende, hvad Poul Thyregod og co. formår og især deres nye robotlager gjorde indtryk – selv på mig, der har flere robotlagre end de fleste,” forklarer en begejstret Niels Ralund. 

Også hos Brian Mikkelsen var det svært at skjule begejstringen: 

”Det, som Poul Thyregod sammen med andre har skabt, er simpelthen et skoleeksempel for både iværksættere og etablerede virksomheder og direktører. Man kan nå langt ved hjælp af ambitioner, ydmyghed og lysten til hele tiden at ville gøre det lidt bedre.”  

Bedre vilkår 

Sidste stop på turen var Hesehus i Odense, hvor adm. direktør Lars Hedal tog imod Dansk Erhvervs udsendte. Det blev til en god snak om konsulentvirksomhedens imponerende samarbejde med blandt andre Matas. Der blev også delt viden og ideer om, hvordan Danmark bliver verdens bedste land at drive virksomhed i: 

”Vi talte blandt meget andet om udfordringen med manglen på hænder og adgangen til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Vi har længe knoklet for at løse udfordringen med at sikre flere kolleger til fremtidens arbejdsmarked, og efter at have talt med Lars Hedal, så er jeg kun blevet endnu mere overbevist om, at vi skal fortsætte og styrke det arbejde,” siger Brian Mikkelsen og uddyber: 

”Derfor har vi også sagt, at en ny regering må og skal gøre det til sin primære opgave at håndtere manglen på arbejdskraft, så der er hænder og hoveder i fremtiden til at styrke vores velfærd, vores virksomheder og den grønne omstilling.”  

Trætte men glade 

Fra Odense gik turen hjem mod Børsen for de to trætte, glade og enige herrer: 

”Jeg er ør i hovedet men også bare superglad. Igen fik vi vist, hvad danske digitale virksomheder og netbutikker er og kan, og jeg tror også, at vi fik vist medlemmerne, at e-handelsvirksomhederne hører hjemme hos Dansk Erhverv. Så alt i alt en super tur,” siger Niels Ralund, mens Brian Mikkelsen supplerer: 

”Jeg sagde, at jeg blev glad i låget, da jeg mødte de unge iværksættere fra Ditur.dk. Det var faktisk en underdrivelse, for jeg blev glad i låget ved alle besøg. Der er en super energi, som virkelig smitter, og det bekræfter mig i, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de danske virksomheder bedst muligt. ”  

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil
Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent