; ;
Gemt

E-handlerne i bussen siger Fedt, Fedt, Fedt!

20. april 2023

Der var høje forventninger, da Dansk Erhverv onsdag og torsdag inviterede godt 60 e-handlere på en totalt udsolgt bustur i Jylland. De høje forventninger blev indfriet, og det får e-handelsdirektør Niels Ralund til at give et løfte.    

Normalt er Niels Ralunds sorte Peugeot 508 det foretrukne køretøj, når han drøner rundt for at besøge medlemmer, men onsdag og torsdag havde Dansk Erhvervs E-handelsdirektør skiftet bilen ud med bussen.  

Dansk Erhverv Digital Handel havde nemlig inviteret medlemmerne på bustur i Jylland for at besøge nogle af de dygtigste danske e-handlere.   

”Jeg er normalt ikke den store fan af at køre i bus, men når det er sammen med næsten 60 engagerede e-handlere og med stop hos nogle virkelig spændende virksomheder, så er det altså svært ikke at knuselske det.” 

Niels Ralund byder velkommen i bussen

Trends, kreativitet og billigt arbejdstøj 

Dag 1 på den jyske e-handelsturne bød på stop hos Trendhim, Creativ Company og Billigarbejdstøj.dk. Tre vidt forskellige virksomheder, som dog har en ting til fælles: De var klar på at åbne værktøjskassen og gøre deltagerne klogere på alt fra marketing til logistik og strategi.  

Trendhim ’s hovedkontor i Horsens har rejsen mod universet som tema med en astronaut til at byde velkommen, når man træder ind i bygningen. Og Sebastian Petersens gennemgang af Trendhim’s succes med salg af accessories til mænd kunne nok have haft titlen ”Rejsen mod stjernerne” med heftige vækstrater og brug af den nyeste teknologi. En demonstration af, hvordan AI både kunne give et bud på design af årets julesweater og levere salgsbilleder af samme rundede besøget af.    

Besøg hos Trendhim

Herefter gik turen til Billig Arbejdstøj i Spjald, hvor Tommy Søndergaard fortalte om vækst; Det nye lagersystem knap var taget i brug, før spadestikket til den næste blev taget. Der blev især sat fokus på marketingindsatsen og brugen af værktøjer, der sikrer en relevant opfølgning på alle typer kundekontakt. 

Dagens sidste virksomhedsbesøg var hos Creativ Company i Holstebro, hvor Jakob Wulff Moeskjær satte fokus på en forretningsmodel, der handler om analyse, beslutning og eksekvering. Meget stringent og effektiv, men ikke kvælende for kreativiteten og det sociale ansvar. Den sidste del viser sig ved, at godt 15 personer fra Holstebro løbende er i arbejdsprøvning hos Creativ Company. 

Bo Bommersholt fra tHansen var meget tilfreds efter førstedagen: 

”Det er supergodt at deltage sådan en tur. Man samler en ting eller to op i virksomhedernes præsentationer, som man selv har bøvlet med; nåh, sådan gør de det! Og det kan man så bruge hjemme. Også snakken med alle de andre deltagere har stor betydning. 

Dagen sluttede med middag og overnatning i Århus.  

Ure, planter og logistik på steroider  

Dag 2 startede tidligt og første stop var meget passende hos vækstkometen Ditur.dk, hvor stifterme,  tvillingerne Mikkel og Kasper Dissing, gjorde de spørgelystne e-handlere klogere på en vækstrejse fra fritidssalg af 50 ure på 16 kvm i 2014, en tur forbi Løvens Hule til 12.000 varenumre og 90 ansatte i nyt domicil på 12.000 kvm i 2022. 

Der blev talt livligt om alt fra Trustpilots priser, brugen af TikTok og Liveshopping samt kunsten at vælge de rigtige medarbejdere, der vil kollegerne og det sociale fællesskab. En padeltennisbane, bordtennis og styrketræning er der også blevet plads til i det nye domicil. 

”Det skal være sjovt,” lød det samstemmende fra Kasper og Mikkel. 

Herfra gik turen videre til en virksomhed, der godt nok sælger nogle lidt andre produkter, men også har oplevet vild vækst de seneste år: Plantorama.  

Ejeren Peter Vang Christensen skiftede for en god stund rollen som buspassager ud med en præsentation af Plantorama med 14, snart 16, plantecentre, der udover de grønne planter også rummer restauranter, legeland, salg af udstyr til kæledyr. 

Besøg hos Plantorama

Det blev en - igen - livlig debat men denne gang om lagerkapacitet, egne biler contra distributionsselskaber, PIM og stamdata.  Plantoramas brug af ChatGPT til at strukturere de nuværende stamdata fik stor opmærksomhed.   

Dagens besøgsrunde sluttede hos DKI Logistics, hvor der blev præsenteret logistik i den helt høje ende af skalaen.  

Back by public demand 

Konceptet med at fragte e-handlere rundt i bus blev født i det hedengangne FDIH, hvor de var vældigt populære. Derfor var forventningerne også store til den første bustur i Dansk Erhverv-regi, og Niels Ralund havde sågar garanteret, at deltagerne ville gå fra turen med smil på læben. Det løfte blev heldigvis indfriet, hvis man skal tro et par af deltagerne: 

Michael Stenmann fra E-imvasion er en de garvede veteraner fra tidligere busture: 

”Jeg har været med i bus i Sverige, Tyskland og Holland, og det er en fantastisk oplevelse og et fællesskab, hvor der åbent deles ud af erfaringer, som vi alle har glæde af.”  

Anita Nielsen fra Sass.dk: 

”Det er en helt fantastisk tur. Det er også, fordi vi har så blandet en sammensætning af deltagerne, at der er noget at hente for alle.”

De bemærkninger glæder selvsagt Niels Ralund:  

”Flere medlemmer har spurgt, hvornår busturene kom tilbage. Nu kunne det endelig lade sig gøre, og så er det virkelig skønt at opleve, at både deltagere og de virksomheder, vi har besøgt, er glade. Vi har som mål at samle medlemmerne og dele viden, og det er bare en virkelig god måde at gøre det på.” 

”Derfor tør jeg også komme med endnu en garanti: Vi kommer til at lave flere busture,” slutter han.

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil