; ;
Gemt

Vikaroverenskomsten bliver omfattet af Forligsmandens mæglingsforslag

12. april 2023

Forligsmandens mæglingsforslag er blevet vedtaget efter afstemning på lønmodtagersiden.

Det betyder, at 3F Vikaroverenskomsten, hvor man ikke har kunnet blive enige om en aftale, er fornyet med mæglingsforslaget.  Samtidig betyder det, at de varslede strejker og DA’s varslede lockout ikke træder i kraft.

 

Efter en række forhandlingsmøder med 3F om fornyelse af Vikaroverenskomsten opgav Forligsinstitutionen lørdag den 18. marts 2023 at få parterne til at indgå et forlig om fornyelsen af overenskomsten.

Forligsinstitutionen offentliggjorde onsdag den 12. april 2023, at mæglingsforslaget, som blev fremsat den 25. marts 2023, er blevet vedtaget efter afstemning på lønmodtagersiden.

Det betyder, at 3F Vikaroverenskomsten, hvor man ikke har kunnet blive enige om en aftale, er fornyet med mæglingsforslaget. Samtidig betyder det, at de varslede strejker og DA’s varslede lockout ikke træder i kraft.

Regulering af løn og tillæg m.v. i overenskomsten skal ske snarest muligt med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2023.

Vi er i gang med at udarbejde satsark med de endelige satser og selve redigeringen af overenskomsten sammen med 3F, Transportgruppen. Satsarket vil blive udsendt snarest muligt.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de mest fremtrædende punkter ved aftalens fornyelse.

Dansk Erhverv Arbejdsgiver vil informere nærmere, når overenskomsten er redigeret i samarbejde med 3F.