; ;
Gemt

Forligsmanden udsætter de varslede strejker i 2 uger

Dansk Erhverv | Personale - 27. februar 2023

Den 1. marts 2023 udløber en lang række af overenskomster på det private arbejdsmarked. I den forbindelse har de forskellige forbund varslet iværksættelse af strejker. Disse strejker er nu udsat i 2 uger.


Den 19. februar 2023 blev der indgået gennembrudsforlig på minimalløn/mindstebetalingsområdet. Der er fortsat ikke opnået gennembrudsforlig på normallønsområdet, og hertil mangler der også at blive indgået forlig på en lang række af de øvrige overenskomster på minimalløn/mindstebetalingsområdet, herunder blandt andet Dansk Erhvervs butiksoverenskomst og funktionæroverenskomsten.

Den 1. marts 2023 udløber en lang række af overenskomster på både minimalløn/mindstebetalingsområdet og normallønsområdet. Med henblik på at give overenskomstparterne mulighed for at indgå aftale om fornyelse af disse overenskomster, har forligsmanden udsat de varslede strejker med to uger. Det er helt sædvanligt, at forligsmanden udsætter de varslede konflikter, og herunder også, at der efter udløbet af de to uger sker endnu en udsættelse på yderligere to uger.

I forbindelse med udsættelsen har forligsmanden udtalt følgende:

"Jeg har i dag rådført mig med DA og FH om forhandlingssituationen.På den baggrund opfordrer jeg alle overenskomstparter, hvor der endnu ikke er indgået forlig, til i de kommende dage at intensivere forhandlingerne om overenskomstfornyelsen. Desuden skal jeg bede om, at Forligsinstitutionen bliver orienteret, i det omfang forhandlingerne på de forskellige områder fører til forlig."

Der er aftalt nyt møde mellem forligsmanden og DA og FH den 7. marts 2023.