; ;
Gemt

SDG Business Accelerator – afrunding af første batch

24. januar 2023

SDG Business Accelerator er et program for danske SMV’er, som ønsker at styrke de muligheder, som arbejdet med bæredygtighed og verdensmål kan give virksomheden på et relevant eksportmarked. Måske er det noget for din virksomhed?

Den bæredygtige omstilling er for alvor i omdrejninger, og de små og mellemstore virksomheder oplever i disse år stigende krav og forventninger fra store kunder, medarbejdere, forbrugere og i højere grad også myndighederne. Dette skaber udfordringer for virksomhederne, men åbner samtidig også nye døre.

En rapport fra Udenrigsministeriet viser, at der ligger et stort forretnings- og eksportpotentiale for især danske små og mellemstore virksomheder, som formår at skabe produkter og services, som går hånd i hånd med en indfrielse af de 17 Verdensmål. Som en del af Regeringens Handlingsplan for FN’s verdensmål har Udenrigsministeriet, i samarbejde med en række partnere herunder også Dansk Erhverv, derfor lanceret SDG Business Accelerator, som er et tremåneders programforløb for danske SMV’er, som opererer inden for sundheds-, energi-, vand- eller fødevareområdet. Formålet er at klæde danske SMV’er på til at arbejde strategisk og kommercielt med bæredygtighed samt at gribe de vækst- og eksportmuligheder, som verdensmålene giver. 

Første omgang af SDG Business Accelerator-programmet, hvor ni virksomheder med aktiviteter inden for sundhed deltog, er nu afsluttet. Hver virksomhed blev tilknyttet et relevant eksportmarked, og fik herigennem konkret viden, netværk, sparring og kompetence til at styrke igangsættelsen af eksport til dette marked. Derudover blev virksomhederne matchet med en mentor, som kunne give sektorfokuseret rådgivning og sparring omkring konkrete eksportmuligheder for jeres virksomhed. 

Audientes deltog med stor succes i programforløbet. Audientes designer og producerer høreapparater i en billigere prisklasse end de traditionelle høreapparater. Selvom Indien blev valgt som deres første marked for fem år siden, og de sidenhen har haft godt fat i markedet, arbejdede virksomheden også med Indien som eksportmarked dette i programforløbet. Det gav alligevel vigtige konkrete erfaringer bl.a. at de fleste familier - selv dem fra de fattigere områder - har adgang til smartphones. På den baggrund kan Audientes’ app nu også videreudvikles til denne målgruppe.

SDG Business Accelerator er et tilbud for alle SMV’er - også SMV’er som allerede har etableret sig i udenlandske markeder. Herunder kan du få overblik over de kommende sektorfokuserede forløb og praktisk information. 

  • Energi: Februar, marts og april 2023
  • Sundhed: Marts, april, maj og juni 2023
  • Vand: Marts, april, maj og juni 2023
  • Sundhed: Februar/marts, april, maj og juni 2023
  • Fødevarer: August, september og oktober 2023
  • SDG Business Acceleratoren koster DKK 10.000 per deltagende virksomhed
  • I skal beregne at bruge ca. 50 timer per deltagende medarbejder. Møder afholdes fysisk (i både Jylland og på Sjælland) samt online.

Ansøg om optagelse i programmet og læs mere om SDG Business Accelerator her 

Du er også altid velkommen til at kontakte Johannes Orheim, CSR-Konsulent i Dansk Erhverv, om spørgsmål til SDG Business Accelerator.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Johannes Orheim

CSR -konsulent