; ;
Gemt

Fra skøn feriedestination til attraktivt marked: Wavecare satser stort på sansefødestuer i Frankrig

15. maj 2023

Den danske virksomhed Wavecare har udviklet en sansefødestue, der kan give færre kejsersnit og bedre arbejdsmiljø. Nu håber stifterne at indtage det franske marked. De første skridt bliver forhåbentlig taget denne uge på eksportfremstødet French/Danish Healthcare Days i Paris, som arrangeres af Dansk Erhverv, Healthcare Denmark og den danske ambassade. 

Nogle ting er stort set helt ens, næsten uanset hvor i verden det foregår. Det gælder eksempelvis den måde, vi mennesker kommer til verden på. Det sker typisk på en fødestue, og det har ikke ændret sig i lang tid. 

Og dog.  

Der er de seneste år kommet et større fokus på, hvordan teknologi og indretning af fødestuer kan gøre oplevelsen bedre for alle parter. 

Færre kejsersnit og bedre arbejdsmiljø 

En af de førende inden for det felt er den danske virksomhed Wavecare, der igennem 10 år har udviklet og installeret sansefødestuer, hvor kombinationen af blandt andet musik, dynamisk lys og billeder kan bidrage til, at rummet opleves mindre klinisk samtidig med, at der skabes en mere hjemlig atmosfære, hvor de fødende føler sig trygge og mere på hjemmebane.   

”Studier og forskning fra Danmark viser, at sanseføderum skaber en bedre oplevelse for alle involverede. Der er færre kejsersnit, mindre smertebehandling, mindre brug af ve-stimulerende midler, og bedre arbejdsmiljø,” forklarer Bjørn Wennerwald, som med Eva Wennerwald har stiftet Wavecare.

 

Kurs mod Frankrig 

Den oplevelse vil virksomheden gerne videregive til andre dele af verden, og næste marked skal gerne være det franske. At det netop skal være Frankrig, er ikke helt tilfældigt, forklarer Bjørn Wennerwald: 

”Vi er allerede på det franske marked med vores løsninger inden for psykiatrien, og nu mærker vi en stigende interesse for vores sansefødestuer.”  

En øget interesse er dog ikke ensbetydende med, at de franske kvinder kan se frem til at føde på dansk-udtænkte fødestuer i overmorgen: 

”Det franske sundhedsvæsen er som i Danmark presset på økonomien, og selvom vores tal faktisk viser, at sansefødestuerne også økonomisk giver god mening, og vi med andre produkter har bevist os i Frankrig, så er der stadig et stykke vej til, at vi kan gå i gang med at installere dem i Frankrig,” siger Bjørn Wennerwald. 

En fantastisk mulighed 

Bjørn Wennerwald, tror og håber dog, at vejen kan blive lidt kortere i løbet af tirsdag og onsdag i denne uge. Her deltager Wavecare ApS nemlig på eksportfremstødet French/Danish Healthcare Days, som Dansk Erhverv i samarbejde med Healthcare Denmark og den danske ambassade i Frankrig arrangerer. 

Wavecare har blandt fået mulighed for at vise en video, hvor en hospitalsdirektør fra Danmark forklarer sansefødestuernes succes, for alle deltagere. Derudover er der arrangeret dialog og møder med offentlige institutioner og private virksomheder: 

”Vi skal blandt andet tale med en virksomhed, der driver cirka 150 privathospitaler og klinikker. De er interesseret i vores løsning,” siger Bjørn Wennerwald og uddyber: 

”Vi får ikke ordrebøgerne fyldt op i løbet af de to dage, men det er en kæmpe mulighed, som vi ellers vil skulle kæmpe meget hårdt for.”  

”Frokosten kan ikke undervurderes” 

I dag udgør Wavecares salg af produkter til psykiatrien i Frankrig 40 procent af omsætningen i virksomheden. Det er sket på under tre år, og det har overrasket stifterne, indrømmer Bjørn Wennerwald: 

”For tre år siden tænkte vi nok kun på Frankrig som en skøn feriedestination, og nu ser vi ind i, at det kan blive vores største marked. Så ja, det er gået over al forventning.” 

Det er også den udvikling, der gør, at han i dag vil anbefale andre virksomheder at kigge mod det franske: 

”Det er overraskende nemt at handle med franskmændene. Sprogbarrieren er ikke et problem, for det klarer vi for det meste på engelsk. Og fordi de er med i EU, så er der heller ikke de udfordringer, der er ved eksempelvis USA og Kina, hvor vi også arbejder. Franskmændene minder faktisk meget om danskerne, så du kan næsten ikke mærke, om du handler med nogen fra Slagelse eller nogen fra Lyon.” 

Én ting skal man dog være meget opmærksom på, siger Bjørn Wennerwald med et smil: 

”Man skal Franskmændenes frokost alvorligt, så hvis I holder et møde ved frokosttid, så skal du ikke forsøge at spise dem af med en sandwich. I skal ud at spise god mad, og I skal gerne have et glas vin. Men det er trods alt et lille offer at gøre.”  

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde er også med i Paris. I videoen kan du høre hende forklare, hvorfor eksportfremstødet er vigtigt for Danmark.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent
Sundhed og Life Science

Sarah Lindegaard

Chefkonsulent