Gemt

Dansk Erhverv tager positivt imod Sundhedsstrukturkommissionen

28. marts 2023

Dansk Erhverv vender tommelfingeren opad for kommissoriet for den Sundhedsstrukturkommission, som regeringen offentliggjorde tirsdag. Organisationen havde dog gerne set private aktører i selve kommissionen, som kunne have peget på nye, innovative løsninger og styrket regeringens ønske om et tættere offentligt-privat samarbejde på sundhedsområdet. 

Det er en god nyhed, at regeringen nu har nedsat den kommission, som skal se nærmere på sundhedsområdet.

”Som samfund står vi med en stor opgave i forhold til få vores sundhedsvæsen yderligere op i gear. For vi vil blive presset af den demografiske udvikling, og der er ingen tvivl om, at vi som samfund på den konto står overfor massive udfordringer. En hovednøgle er og bliver, at vi får et langt tættere samarbejde mellem det offentligt og det private. Det er også regeringens ambition, og det skal Strukturkommissionen være med til at løfte. Det hilser vi meget velkomment i Dansk Erhverv,” siger Gitte Lillelund Bech, direktør i Dansk Erhverv.

Gitte Lillelund Bech tilføjer, at Dansk Erhverv gerne havde set, at der var private aktører med i kommissionen.

”Det er af største vigtighed, at strukturkommissionen inddrager bredt. Særligt de private aktører vil kunne bidrage med erfaringer og kompetencer. Dansk Erhverv foreslår, at kommissionen formelt nedsætter en række arbejdsgrupper med udgangspunkt i nogle af de centrale temaer, som kommissionen skal behandle”.

Brug for fokus på kronikere
Først og fremmest skal Strukturkommissionen sikre en ensartet høj kvalitet og sikre et sundhedsvæsen, der understøtter frit valg og patientrettigheder.

”Den vej rundt skal kommissionen sikre den mest hensigtsmæssige brug af private aktører som en del af det samlede sundhedsvæsen. Det er helt afgørende, at kommissionen får set på, hvordan vi behandler og sikrer en tidlig indsats overfor mennesker med kroniske sygdomme. Her peger Dansk Erhverv blandt andet på en decideret national plan for kroniske sygdomme, som har fokus på at forbedre opsporing, diagnostik og behandling af disse sygdomme. Her skal det sikre at patienten får en individuel behandlingsplan, der samler og strukturerer kronikerens forebyggelse, behandling og rehabilitering, siger Gitte Lillelund Bech.

Digitale rettigheder for alle
Det er desuden positivt, at Strukturkommissionen skal sikre et sundhedsvæsen, der understøtter frit valg og patientrettigheder, og sikrer den mest hensigtsmæssige brug af private aktører som en del af det samlede sundhedsvæsen.

”Vi foreslår i den forbindelse, at der indføres digitale rettigheder, så alle patienter kan vælge at foretage en konsultation, en kontrol eller lignende digitalt, der hvor det er lægefagligt forsvarligt. På den måde vil mennesker med kroniske sygdomme og kunne opleve en kontakt med sundhedsvæsenet, der er langt mere gnidningsfri og mindre tidskrævende, end det er tilfældet i dag,” siger Gitte Lillelund Bech.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef