; ;
Gemt

Overenskomst på plads for 2000 ansatte på det redaktionelle område

Nyhed

11. marts 2023

Dansk Erhverv Arbejdsgiver har netop indgået overenskomstforlig på det redaktionelle område med Danmarks Journalistforbund.

 

Lørdag er underskrifterne landet på en ny to-årig overenskomstaftale mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Danmarks Journalistforbund. Den dækker 2.000 ansatte og indebærer blandt andet en løn- og genetidsstigning på 4,45 procent over to år og en pensionsomlægning på 1,4 procent gældende fra 1. juni 2023.

”Vores opfattelse er, at aftalen er dyr, men ansvarlig. Lønstigninger i den størrelsesorden er ikke hverdagskost i en presset branche, men omvendt set ved alle parter nu, hvordan de næste to år ser ud. Det giver tryghed og stabilitet, og det er der brug for,” siger Thomas Rønnow, underdirektør i Dansk Erhverv.

Aftalen omfatter Fællesoverenskomsten, Berlingske, Politiken og Ekstra Bladet, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Dagbladenes Bureau, ”24timer”, Ritzaus Bureau, Wunderkind Media og Praktikantaftalen.

Væsentlige elementer

Thomas Rønnow peger desuden på, at der er en række yderligere væsentlige elementer i aftalen.  

”Det er væsentligt, at der bliver indført et ekstra pensionsbidrag til moderen i forbindelse med barslen, lige som mænd og kvinder får samme mulighed for afholdelse af forældreorlov. Endeligt er det positivt, at mediehuse i provinsen i samarbejde med medarbejderne får frihed til at forsøge sig med andre former for efteruddannelse og kompetenceudvikling. Det vil komme både medarbejdere og virksomhederne til gode,” siger Thomas Rønnow

Den nye overenskomst vil træde i kraft fra 1. marts 2023, hvis et flertal på lønmodtagersiden stemmer ja til et samlet mæglingsforslag.

 

Kontakt

Ansættelsesret Autobranchen, oplevelser og service

Thomas Rønnow

Underdirektør