; ;
Gemt

Overenskomstforhandlinger: Mæglingsskitse er på plads

22. marts 2023

Forligsmanden har efter forhandlinger mellem Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) i dag fremlagt en mæglingsskitse.

 

Mæglingsskitsen omfatter de overenskomster, hvor parterne på det enkelte område er blevet enige om vilkårene for at forny overenskomsten. Det drejer sig i alt om overenskomster, der omfatter mere end 97 pct. af lønsummen på Dansk Erhvervs 1. marts-overenskomstområder.

Mæglingsskitsen indeholder endvidere vilkårene for at forny de 1. marts-overenskomster, hvor parterne på det enkelte område ikke har opnået enighed. Det er på Dansk Erhvervs område bl.a. vikaroverenskomsten og overenskomsten for turistbuschauffører (TA-overenskomsten).

Du kan læse indholdet i mæglingsskitsen her.

Mæglingsskitsen danner grundlaget for det endelige mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte i løbet af weekenden. Ved fremsættelsen vil Forligsmanden samtidig fastsætte en dato for offentliggørelse af det samlede afstemningsresultat, hvilket forventes vil blive den 12. april 2023.

Afstemning om mæglingsforslag
Mæglingsforslaget sættes til afstemning på lønmodtagersiden på alle de involverede overenskomstområder. Hvis der samlet bliver stemt ja til mæglingsforslaget, er alle overenskomster fornyet frem til 1. marts 2025, med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2023.

Hvis der samlet bliver stemt nej til mæglingsforslaget, vil en storkonflikt træde i kraft på 5. dagen efter offentliggørelsen af afstemningsresultatet (forventeligt den 17. april).

Kontakt

Ansættelsesret – Lager, transport og medier

Jesper Østergaard Bocianski

Underdirektør, advokat