; ;
Gemt

Pædagogisk vikaroverenskomst på plads

Nyhed

20. marts 2023

Den 15. marts 2023 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og BUPL, Socialpædagogernes Landsforbund og FOA indgået aftale om fornyelse af Pædagogisk vikaroverenskomst for en 2-årig periode.



Overenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Mæglingsforslaget skal herefter godkendes på hhv. arbejdsgiver- og lønmodtagerside, hvor lønmodtagerorganisationerne sædvanligvis sender resultatet til afstemning blandt medlemmerne.

Overenskomsten er således ikke endeligt vedtaget endnu, hvorfor virksomhederne skal følge den gældende overenskomst for 2020-2023 frem til, at mæglingsforslaget er vedtaget. Regulering af løn, tillæg mv. skal ske med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2023, når overenskomsten er endeligt vedtaget. Afstemning om mæglingsforslaget forventes afsluttet i april 2023.

Bemærk, at en række ændringer i overenskomsten er aftalt med en senere ikrafttrædelsesdato end 1. marts 2023. Ikrafttrædelsesdatoerne er indskrevet nedenfor ved gennemgangen af de enkelte elementer ved overenskomstfornyelsen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de mest fremtrædende punkter ved aftalernes fornyelse.