; ;
Gemt

EU Blomsten bliver til EU Ecolabel: Hvad betyder det for dig?

17. april 2024

Som del af en større markedsføringsindsats for EU Blomsten har Miljømærkning Danmark besluttet fremadrettet at markedsføre miljømærket under den originale, engelske betegnelse EU Ecolabel. Det er godt nyt for de danske virksomheder, som ovenikøbet ikke skal foretage sig noget.  

 

EU Ecolabel har til formål at bidrage til en mindre forurenende produktion og et mere bevidst forbrug ved at fremhæve produkter, som lever op til visse miljø- og kvalitetsmæssige standarder. Derved hjælper mærket forbrugere og indkøbere med at træffe mere informerede beslutninger om deres indkøb.   

Navneskiftet og det øgede fokus er gode nyheder for danske virksomheder, som sælger deres produkter på det europæiske marked, da genkendelsesgraden af EU Ecolabel øges ifm. kommende lovgivning under EU Green Deal og dermed stiller dem bedre konkurrencemæssigt. 

"Vi hilser det øgede fokus og navneskiftet velkommen, da det vil være en hjælp for danske virksomheder. De skal ikke foretage sig noget, så det er alt i alt en god nyhed," siger Marie Josephine Mustelin, som er konsulent i Dansk Erhverv.

Samlet set findes der 148 licenser på EU Ecolabel i Danmark, mens mere end 11.000 produkter er mærket med EU Ecolabel på det danske marked. En undersøgelse gennemført i 2023 viste at 42% af danskerne kender til den (EU Ecolabel), men forbrugerbevidstheden er forskellig afhængigt af produktgrupper. Med intentionen om at øge synligheden og danskernes kendskab til mærket, vil Miljømærkning Danmark lave informationskampagner, fremhæve danske virksomheder, der sælger EU-Ecolabel produkter, og gradvist markedsføre mærket som EU Ecolabel, fremfor det danske navn EU Blomsten.     

Kontakt

Handel

Marie Josephine Mustelin

Politisk konsulent