{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
02. december 2024
Søren Johansen fra Telenor og vores egen Poul Noer var værter på dagen, og bød velkommen til et stærkt line-up af eksperter og repræsentanter fra både politisk hold, forskningsverdenen og centraladministrationen.
Per Olsen, sikkerhedschef i Telenor, præsenterede Telenors dugfriske rapport om digital sikkerhed. Rapporten kortlægger det aktuelle trusselbillede i Norden, der især er præget af hybrid krigsførelse herunder truslen imod cybersikkerheden.
“Hybrid krigsførelse bliver mere og mere normalt, og handlingsrummet ændrer sig konstant. Det kan omfatte alt fra misinformationskampagner til sabotage af kritisk infrastruktur, som vi så med Nord Stream i 2022.”
Også DR deltog i konferencen, der blev højaktuel i lyset af den formodede sabotage mod et datakabel i Østersøen dagen forinden. Til DR forklarede Per Olsen, at Telenor dagligt er genstand for cyberangreb. Poul Noer tilføjede, at der generelt ses en stigning i antallet af cyberangreb mod virksomheder sammenlignet med for bare et år siden.
Andre Kén Jakobsson fra Center for War Studies på Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet, beskrev hvordan Kina og Rusland er særligt dygtige til at benytte sig af “gråzonen” mellem krig og fred:
“Vi har i lang tid set krig og fred som binære tilstande. Den gråzone, der er mellem de to poler, er de utroligt dygtige til at udnytte. For at kortlægge og agere effektivt på deres aktiviteter i denne gråzone kræver det, at vi er dygtige til at indsamle data og lave risikovurderinger. Det giver os mulighed for at opbygge en stærkere resiliens.”
Michael Aastrup, folketingsmedlem og formand for Udenrigspolitisk Nævn, slog fast, at den mere generelle sikkerhedstrussel mod os i dag er markant anderledes end for blot få år siden.
“Rusland bruger 30-35 % af deres økonomi på krigsførelse, og de har som erklæret mål at skabe en sikkerhedszone mellem dem selv og NATO. Der var engang en teoretisk mulighed for, at Rusland kunne angribe europæiske stater. Det er ikke så teoretisk længere. Fordi der er så ufatteligt meget på spil her, skal danske virksomheder begynde at tænke geopolitikken strategisk ind, når de agerer.”
Nikolaj Juncher Wædegaard, konstitueret vicedirektør i Dansk Erhverv, satte fokus på, hvordan vi kan styrke vores cybersikkerhed og teknologiske konkurrenceevne i en verden, der i stigende grad er præget af nulsumspil og pres på international frihandel.
“For at konkurrere i en verden, hvor Kina massivt subsidierer sine tech-giganter, og hvor en global industripolitisk renæssance præger USA, er en stærkere politisk styring af økonomien på dette felt afgørende. Vi bliver i Europa nødt til at skabe en infrastruktur og incitamenter, der styrker vores konkurrenceevne på tech- og cybersikkerhedsområdet, for at sikre vores økonomi og sikkerhed i fremtiden.”
Dette var en fin kobling tilbage til konferencens start, hvor CEO i Telenor, Lars Thomsen, indledte med at opfordre til politisk at se nærmere på mulighederne for konsolidering i telebranchen, så der sikres tilstrækkeligt med kapital til de øgede investeringer i sikkerhed. Det bliver der ifølge Lars Thomsen helt indlysende brug for i de kommende år, hvis vi fortsat skal sikre den samfundskritiske infrastruktur tilstrækkeligt.
På trods af dagens forskellige fokuspunkter var der enighed blandt deltagerne om, at vi, som Per Olsen udtrykte det, “bliver nødt til at arbejde mere sammen på tværs af sektorer og lande i Norden.”