{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
14. maj 2024
CEO i GN Group Peter Karlstromer, Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde og adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen på rundvisning i GN’s højteknologiske lydlaboratorium.
GN er i dag en international virksomhed med ansatte, produktion og salg rundt omkring i hele verden. Men virksomheden er også en stolt dansk virksomhed, som har en lang historie, der faktisk også er knyttet tæt sammen med Børsen. Virksomheden blev grundlagt i 1869 af ingen ringere end C.F. Tietgen, der havde kontor på Børsen. Dengang lagde virksomheden grundstenene til den forbundne verden, ved at lægge verdens første transkontinentale telegrafkabler.
I dag har virksomheden, der producerer over 30 millioner produkter om året, i særdeleshed kastet sig over lyd. Høretelefoner, videokonferenceudstyr og ikke mindst høreapparater. Det er udstyr som GN tester i højteknologiske lydlaboratorier, og deres forskning i lyd har muliggjort enorme teknologiske landvindinger – til gavn for patienterne.
Til gavn for patienterne og for Danmark
For høreapparater er ikke bare en kæmpe erhvervssucces, som bidrager betydeligt til danske arbejdspladser og dansk økonomi. Det er også et ekstremt vigtigt element i at sikre livskvalitet og sundhed for dem, der måtte være ramt af høretab.
Hver 6. dansker over 18 år har problemer med hørelsen. Og konsekvenserne af ubehandlet høretab kan være ganske alvorlige.
”Udover at ubehandlet høretab kan medføre frustration hos den pågældende person, vil det ofte også medføre at man trækker sig fra sociale sammenhæng, og dermed i højere grad oplever ensomhed og social isolation, og dermed nedsat livskvalitet”, siger Katrina Feilberg Schouenborg, branchedirektør for sundhed og life science, i forbindelse med besøget.
Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde i lydlaboratoriet som GN bruger til at teste fx nye høreapparater under kontrollerede lydforhold.
I dag ved vi også fra forskning, at der er en sammenhæng mellem hørenedsættelse og demens, ligesom ubehandlet høretab giver større risiko for depression og angst, og tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.
”Derfor er det enormt vigtigt at vi som samfund tager behandling af høretab alvorligt. Og med vores unikke danske styrkeposition indenfor høreapparater og udvikling af ny teknologi til behandling af høretab, har vi alle mulige forudsætning for at hjælpe patienterne bedst muligt”, understreger Katrina Feilberg Schouenborg.
Vigtigt med gode rammevilkår
Men skal virksomheder som GN fortsat være en bragende succes både her og i udlandet, er det afgørende, at rammevilkårene er på plads. Når regeringen, bl.a. Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde, snart forventes at fremlægge deres bud på en kommende life science-strategi, er det derfor vigtigt at have øje for hele life science-branchen, også høreapparatproducenterne.
Vi ser nemlig i disse år, at EU sakker langt bagud efter Kina og USA, når det kommer til teknologi. Og det er dybt bekymrende. Tung regulering og manglende investeringer i teknologi svækker vores konkurrenceevne i EU.
”Derudover er det afgørende, at virksomheder som GN har mulighed for, at tiltrække den rette arbejdskraft fra udlandet, og derfor er vi nødt til at se på nogle af de benspænd, der står i vejen for, at vi kan få dygtige kollegaer til Danmark. Men vi skal også sørge for at vi får uddannet kloge hoveder fra vores egne universiteter, og derfor skal vi have rullet sektordimensioneringen på landets universiteter tilbage, så vi i stedet dimensionerer efter ledighed”, siger Katrina Feilberg Schouenborg, og fortsætter:
”Og sidst, men ikke mindst, er det bydende nødvendigt, at der kommer vished om et permanent forsknings- og udviklingsfradrag, så virksomhederne kan planlægge herefter. Forskning og udvikling af ny teknologi er afgørende for, at virksomheder som GN kan opfinde nye produkter som kan løfte livskvaliteten og sundheden for patienterne”.
SVP Peter Aksel Villadsen, VP Steen Frentz Laursen, Adm. direktør Brian Mikkelsen og Branchedirektør Katrina Feilberg Schouenborg.
Vi siger tak til GN for at byde sundhedsministeren og Dansk Erhverv velkommen til et interessant besøg, som gav stof til eftertanke. Og vi ser frem til at læse regeringens kommende bud på en ny life science-strategi.