{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
03. september 2024
Foto: Julia Omarya Nasution
”Ja, jeg tror virkelig, at jeg snart finder mit drømmejob.”
Spørgsmålet er knap stillet, før Julia Omarya Nasution svarer med en overbevisende begejstring.
”Og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med at bruge mine evner,” uddyber hun med et smil, der er lige så stort som forhåbningerne.
Det er seks år siden, at Julia Omarya Nasution flyttede fra Indonesien til Danmark med sin mand og datter, fordi manden fik et arbejde i Danmark.
Og selvom der er meget langt fra Indonesien til Danmark – også sprogligt og kulturelt - så har hun og familien ikke fortrudt.
”Vi er superglade for Danmark,” understreger hun.
Der mangler dog én ting, forklarer Julia Omarya Nasution, der har en kandidatgrad i virksomhedskommunikation fra Indonesien: Et faglidt udfordrende arbejde.
”Jeg har arbejdet som tour-guide, og det har været sjovt og spændende, men jeg kan godt mærke, at jeg savner et job, hvor jeg bliver udfordret noget mere på min faglighed. Det håber og tror jeg, at jeg snart kan komme til,” forklarer hun med et smil.
Uddannelse giver grund til håb
Forventningen om at lande et fagligt udfordrede job i den nærmeste fremtid er ikke ubegrundet.
Gennem det seneste halve år har Julia Omarya Nasution nemlig deltaget i et uddannelsesforløb hos ReDi School of Digital Integration Denmark, som er en non-profit institution, der siden 2019 har tilbudt gratis digital uddannelse på højt niveau til kvinder og non-binære med flygtninge- og migrantbaggrund.
Foto: Eleverne fra ReDi School of Digital Integration Denmark til event om jobmulighederne
Deltagerne bliver undervist af frivillige it-professionelle inden for en række digitale områder. Julia Omarya Nasution og de 34 andre kvinder på hendes hold har haft særlig fokus på cybersikkerhed. De har blandt andet fået undervisning i og viden om sikkerhedskoncepter (herunder trusseludnyttelse, afværgelse og efterforskning), hardware og virtualisering af computere samt netværk, servere og dataopbevaring. Forløbet, som gennemføres i samarbejde med SANS Institute, giver adgang til de to eftertragtede cybersecurity certificeringer SEC275 og SEC401.
60 procent af de kvinder, der deltager i et uddannelsesforløb hos ReDi School of Digital Integration Denmark, får enten et job, en praktikplads eller plads på en uddannelse. Julia Omarya Nasution forventer at blive en af dem, der lander et job:
”Jeg har fået ny relevant viden og praktisk erfaring med it og cybersikkerhed, og samtidig har jeg min uddannelse og min erfaring fra Indonesien, som jeg kan bruge til at forklare andre om både udfordringer og løsninger indenfor cybersikkerhed.”
Klar til job
Tirsdag den 27. august tog Julia endnu et skridt mod drømmejobbet. Her deltog hun sammen med 21 andre udenlandske kvinder fra uddannelsen i et match-making-event, som Dansk Erhverv i samarbejde med ReDi School of Digital Integration Denmark og SANS Institute havde arrangeret. Her fik Julia og de andre kvinder mulighed for at tale med repræsentanter fra tre virksomheder for at blive klogere på, hvad virksomhederne kigger efter, når de skal ansætte nye medarbejdere, få gode tips til jobsøgningen og selvfølgelig aflevere deres CV.
”Det var virkelig godt, og jeg blev meget klogere på, hvad mine muligheder er, hvad virksomhederne kigger efter og hvad jeg kan gøre mere for at lande drømmejobbet,” forklarer Julia Omarya Nasution.
Det er en udfordring at finde medarbejdere
It- og konsulentvirksomheden NNIT var en af de virksomheder, som Julia Omarya Nasution og de andre kvinder kunne møde på dagen. Og det kunne også godt være her, at nogle af kvinderne bliver ansat efterfølgende. Det forklarer Nicholas H. Karlsen, som er direktør for Cybersecurity i NNIT:
”Det er generelt en udfordring at finde kvalificeret arbejdskraft indenfor cybersikkerhed, så da jeg læste om eventet og ReDi, tænkte jeg, at det var oplagt at deltage. Jeg kunne godt se en synenergi i, at kvinderne har en anden uddannelsesbaggrund og så har fået en masse ny viden om cybersikkerhed. Og det blev jeg bekræftet i.”
”Der var rigtig mange spændende profiler, og jeg skal til at have en dialog med vores HR-afdeling om nogle af dem. Jeg kan godt se nogle af dem hos os.”
Foto: Der blev netværket for fuld kraft til eventet
Dansk Erhverv bakker op
Cybertruslen mod danske virksomheder er høj, og samtidig er det udfordrende for danske virksomheder at finde kvalificeret arbejdskraft, der kan hjælpe dem i cyberkampen.
Derfor er der i Dansk Erhverv stor opbakning til ReDI School og "fast Track-indsatsen for at opkvalificere kvinder med anerkendte cybersikkerhedscertifikater og et ambitiøst karriereprogram, målrettet små og mellemstore virksomheder. Indsatsen er støttet af Industriens Fond, som Dansk Erhverv er en del af.
”Formålet er at fremme inklusion og opkvalificere arbejdsstyrken med de nødvendige færdigheder til at beskytte virksomheder mod it-kriminalitet. Og det virker. Vi har flere medlemsvirksomheder, der har ansat kvinder, der har været igennem ReDI’s uddannelser, og de har stor gavn af dem.”