{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
17. juli 2025
Efter grundige drøftelser har Europa-Kommissionen onsdag fremlagt sit forslag til et nyt flerårigt EU-budget (MFF) for perioden 2028-2035.
”EU’s næste budget skal være mere fokuseret, fleksibelt og fremtidsorienteret. Vi skal bruge pengene dér, hvor Europa skal kunne mere selv, så de gør en ægte forskel for Europas konkurrenceevne og investerer i europæiske løsninger og teknologier – bl.a. inden for forsvar, grøn omstilling, transport, life science, digitalisering og kritiske teknologier. Som formandskabsland skal Danmark indlede forhandlingerne om EU-budgettet. Det giver os mulighed for at sætte en ambitiøs retning, så det næste EU-budget gør Europa stærkere – økonomisk, teknologisk og geopolitisk. Den mulighed skal vi gribe,” siger Andreas Geertsen, europapolitisk chef i Dansk Erhverv.
Sæt turbo på investeringer i teknologi og digitalisering
Dansk Erhverv anbefaler, at mindst 25 pct. af EU-budgettet målrettes teknologi og digitalisering på tværs af alle sektorer, inklusiv landbrug og regionaludvikling.
”Europa står midt i en benhård global teknologikonkurrence. Hvis vi skal kunne konkurrere med USA og Kina skal vi investere massivt i digitalisering og fremtidens teknologier som for eksempel kunstig intelligens og kvanteteknologi. Derfor foreslår vi en digital øremærkningsklausul i fordelingen af midler på tværs af alle budgetposter, så mindst en fjerdedel af midlerne allokeres til teknologi og digitalisering på tværs af sektorområder for at sætte turbo på teknologiudviklingen og understøtte den digitale transformation af alle europæiske industrier,” siger Andreas Geertsen.
Kommende fond skal fremme grøn energiinfrastruktur
Den kommende Competitiveness Fund skal bl.a. fremme grøn energiinfrastruktur. Som led i det næste budget foreslår Europa-Kommissionen bl.a. oprettelsen af en konkurrenceevne-fond, som skal samle flere af de eksisterende sektorprogrammer og investere strategisk i europæiske styrkepositioner.
”Den nye konkurrenceevnefond skal sikre, at vi investerer mere strategisk dér, hvor Europa allerede har erhvervsmæssige styrkepositioner, eller hvor vi simpelthen ikke må være for afhængige af andre. Det gælder blandt andet den grønne omstilling, hvor fonden for eksempel bør investere i fælles europæisk energiinfrastruktur - som elnet og brint – samt skabe bedre lånevilkår for virksomheder, der investerer i grøn teknologi og omstilling. Elektrificering er en nøgle til både energiuafhængighed og konkurrencekraft og bør være en prioritet i budgettet, hvis EU skal nå målet om 32 procent elektrificeret energiforbrug i 2030,” siger Andreas Geertsen.
EU-budget må ikke øges på bekostning af virksomheders konkurrenceevne
Kommissionens forslag til næste EU-budget indeholder også et oplæg til en række nye, egne indtægter, herunder en EU-dækkende selskabsafgift (CORE), som vil pålægge store virksomheder faste bidrag direkte til EU’s budget. Dansk Erhverv anerkender behovet for et bæredygtigt EU-budget, men advarer mod forslag, der risikerer at skader europæiske virksomheders konkurrenceevne og vækstmuligheder. I stedet bør fokus være på bedre prioritering og balance i budgettet.
"Vi er ikke tilhængere af nye virksomhedsskatter. Virksomhederne skal være med til at sikre vækst og innovation – ikke belastes med nye afgifter fra EU. I stedet bør man prioritere bedre i de eksisterende budgetposter," siger Andreas Geertsen.
For yderligere information kontakt Andreas Geertsen på telefon 6197 9168 eller Dansk Erhvervs pressetelefon på 7022 8010.