{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
01. juli 2025
Hos Cura Pleje ser man den nye ældrelov som en mulighed for, at kommunerne fremover kan få færre og stærkere samarbejdspartnere, der kan løfte opgaverne i fællesskab.
For at imødekomme de nye krav vil Cura Pleje fokusere på at inddrage ny teknologi, styrke dokumentationen og skabe bedre sammenhæng i borgernes forløb. Ifølge driftsdirektør Jakob Damsgård handler det også om at gøre ældrelovens vision om selvbestemmelse til en praktisk hverdag, hvor medarbejderne er rustet til mere specialiserede opgaver.
Selvom Cura Pleje ser et stort potentiale i samarbejdet, peger de også på udfordringer i dialogen med kommunerne.
“En af de helt store udfordringer for os som en større aktør er, at den enkelte kommune har svært ved at inddrage os i udviklingen. Det skaber usikkerhed, hvis vi ikke får mulighed for at omstille os til nye krav i god tid,” siger Jakob Damsgård.
Ifølge Jakob Damsgård bør fokus derfor være på at styrke samarbejdet og den relationelle koordinering mellem private og offentlige leverandører.
“Vi skal huske, at vi har det samme mål: Nemlig at levere høj kvalitet af velfærd til borgerne,” siger han.
Cura Pleje er medlem af Dansk Erhverv og leverer omsorg, pleje og praktisk hjælp til ældre i seks kommuner på Sjælland. Med 22 års erfaring som privat velfærdsaktør arbejder virksomheden løbende med at inddrage ny viden, teknologi og samarbejde med civilsamfundet samt lokale ældreråd for at styrke både kvaliteten af plejen og de ældres livskvalitet.
Store forandringer kan koste nærvær i hverdagen
Med ældrelovens ikrafttrædelse skal plejeindsatserne for Danmarks ældre borgere gentænkes og organiseres på nye måder. Ifølge Jakob Damsgård rummer reformen både muligheder for udvikling og risiko for, at de nære indsatser bliver nedprioriteret.
“Ældreplejen vil fremadrettet blive mere specialiseret og udføre endnu flere komplekse opgaver. Vi forventer, at velfærdssystemet kommer under yderligere pres, og at vi kommer til at mangle arbejdskraft, så flere af de lette og praktiske opgaver vil blive færre,” siger Jakob Damsgård.
Det kan ifølge Jakob Damsgård ramme de opgaver, som borgerne mærker mest i hverdagen.
“Vi frygter, at der ikke vil være hænder nok til at løfte de opgaver, der skaber tryghed og livskvalitet i hverdagen – som madlavning, praktisk hjælp i hjemmet og det sociale samvær, som er en stor del af vores arbejde,” siger han.
Risiko for at begrænse borgernes frie valg
Jakob Damsgård peger samtidig på, at de nye krav kan udfordre det frie valg, hvis kommunerne tøver med at godkende private leverandører.
“Vi frygter, at en kommune vil afvente med at godkende os som leverandør, indtil de selv er klar til at tilbyde helhedspleje. Det spænder ben for borgernes frie valg,” siger han.
Ifølge Jakob Damsgård er det i forvejen en stor udfordring, at mange borgere ikke er klar over, at de uden merudgift kan vælge en privat leverandør.
“Mange bliver overraskede, når de hører, at de kan vælge os uden at skulle betale ekstra. Der er brug for langt mere oplysning om det frie valg. Hvis det ikke bliver tydeliggjort, risikerer vi at svække borgernes mulighed for selvbestemmelse,” siger han.
Cura Pleje ønsker derfor, at der kommer større fokus på borgernes frie valg, så den enkelte kan vælge den løsning, der skaber mest tryghed og højeste kvalitet i hverdagen.
Du kan læse mere om undersøgelsen her
Cura Pleje vil være en Danmarks bedste arbejdspladser
Uanset hvordan implementeringen af ældreloven forløber, forventer Cura Pleje, at de kommende år vil bringe markante forandringer for medarbejderne i sektoren. Derfor arbejder virksomheden målrettet på at fastholde både faglighed, trivsel og motivation.
Det handler blandt andet om at give medarbejderne nye værktøjer, styrke deres specialiserede rolle i tværfaglige teams og sikre, at de oplever faglig stolthed i arbejdet. I Cura Plejes seneste trivselsmåling gav medarbejderne gennemsnitligt arbejdsmiljøet en score på 8,7 ud af 10.
“Vi vil gerne bidrage positivt til udviklingen og stræber efter at blive en af Danmarks bedste arbejdspladser for social- og sundhedspersonale,” siger Jakob Damsgård.