;
Gemt

Michelin-stjerneregn gavner hele Danmark

16. juni 2025

Fra Odsherred har Michelin nu drysset stjerner ud over landets restauranter. I alt har 38 danske restauranter fået de eftertragtede stjerner. Dansk Erhverv, som er en del af koalitionen bag årets arrangement, glæder sig over det løft, som stjernerne giver danske restauranter og dansk turisme.

modtagere

Gourmetrestauranter verden over har mandag aften haft øjnene stift rettet mod Odsherred, hvor årets uddeling af Michelin-stjerner fandt sted. Det blev en forrygende aften for Danmark, idet 38 danske restauranter har fået tildelt en eller flere Michelin-stjerner. I alt har Danmark modtaget 52 Michelin-stjerner.

”Danmark er lige nu med sit værtskab centrum for den globale madscene. Og vi har bredden i forhold til at kunne tilbyde alt fra den gastronomiske superoplevelse til den klassiske hotdog og alt derimellem. Danmark er kendt for kvalitet, lokale fødevarer og madoplevelser som en væsentlig del af turen til landet, og det er ikke bare vigtigt for restauranterne, men også for resten af landets turisme- og oplevelsesindustri,” siger Lasse Fridberg Bilstrup, der er chefkonsulent for turisme, kultur og oplevelse i Dansk Erhverv.

Styrker turismen
Ifølge Lasse Friberg Bilstrup er der mange, som gerne vil rejse langt efter de gastronomiske oplevelser. Derfor handler det også om at vise, at Danmarks restaurationsbranche har meget at tilbyde.

”Ude i verden er folk parat til at rejse langt for at få de helt ekstraordinære oplevelser. I Danmark kan vi byde på mange af den slags på madområdet, og det trækker folk til. Det er også en styrkelse i forhold til at få flere turister til Danmark uden for de travle sæsoner, og det er absolut godt for hele turismens fødekæde,” siger Lasse Fridberg Bilstrup. 

Mangel på arbejdskraft truer
En oplagt trussel mod Danmarks status som en magtfaktor inden for gourmet-scenen er mangel på den rigtige arbejdskraft.

”Vi ser mange steder inden for turismeerhvervene, at mangel på arbejdskraft er en udfordring. Når man som disse restauranter arbejder med et kvalitets- og serviceniveau i verdensklasse, er det helt afgørende, at man også kan få fat i de rigtige medarbejdere. Dansk Erhverv har netop som fokusområde at sikre, at virksomhederne har adgang til kvalificeret arbejdskraft,” siger Lasse Fridberg Bilstrup.

Sådan fordeler stjernerne sig

Restauranter med én stjerne:

Alouette, København
Aro, Odense
Domæne, Herning
Domestic, Aarhus
Dragsholm Slot Gourmet, Hørve
Formel B, København
Frederiksminde, Præstø
Gastromé, Aarhus
Jatak, København
Kadeau Bornholm, Åkirkeby
Lyst, Vejle
Marchal, København
Mota, Nykøbing Sjælland
Restaurant Aure, København
Substans, Aarhus
Syttende, Sønderborg
Søllerød Kro, København
The Samuel, København
Ti Trin Ned, Fredericia
Tri, Agger
Villa Vest, Lønstrup

Nye restauranter med én stjerne:

Pearl by Paul Proffitt, Kruså
Udtryk, København
Parsley Salon, København
Alimentum, Aalborg
Texture, København
Sushi Anaba, København

Restauranter med to stjerner:

Alchemist, København
Aoc, København
Frederikshøj, Aarhus
Henne Kirkeby Kro, Henne
Kadeau Copenhagen, København
Koan, København
Kong Hans Kælder, København

Nye restauranter med to stjerner:

Restaurant Paz, Thorshavn

Restauranter med tre stjerner:

Geranium, København
Jordnær, Gentofte
Noma, København   

Kontakt

Turisme, Kultur & Oplevelse

Lasse Fridberg Bilstrup

Chefkonsulent
Presse

Lars Ohlsen

Pressechef