; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Stigning i salg af sommerhuse er godt nyt for udlejningsbranchen

Med en sommer i absolut verdensklasse har salget af sommerhuse i årets første syv måneder slået alle forventninger. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk. Mere end 10.000 sommerhuse har været sat til salg på ejendomsmæglernes udbudslister i år fra januar til 1. august, og det er godt nyt for udlejningsbranchen, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

DANSK ERHVERV | TURISME OG OPLEVELSE - 2. AUGUST 2018

Antallet af sommerhuse, som har været sat til salg fra januar til og med juli 2018 er steget med ca. 20 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig viser tal fra Boligsiden.dk, at sommerhussalget for de seneste tre måneder ligger hele 35 pct. højere end sidste år. Det betyder, at udlejningsbranchen har gode vilkår for at øge mængden af feriehuse til udlejning, og det er hårdt tiltrængt, mener chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen.

”Vi har brug for flere feriehuse til udlejning i Danmark. I 2017 stod feriehusene for 37 pct. af turisternes i alt 52,4 mio. overnatninger i Danmark. Alene blandt udenlandske turister er andelen helt oppe på 54 pct. Derfor er det også mit håb, at mere bevægelse på sommerhusmarkedet sammen med bl.a. det forhøjede bundfradrag på sommerhusudlejning kan være med til at øge antallet af feriehuse,” siger Lars Ramme Nielsen.

Regeringen indgik i foråret en deleøkonomisk aftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre, som har til formål at øge incitamentet til at udleje sit feriehus -  dels gennem det forhøjede bundfradrag på op til 40.000 kr. ved udlejning gennem en udlejningsportal, dels ved at sætte 4 mio. kr. af over de næste tre år til en målrettet kampagne for at få flere til at leje deres sommerhuse ud. Samtidig blev det i 2017 gjort muligt at låne op til 75 pct. af sommerhusets værdi gennem realkreditlån.

 

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil