Gemt

Flere danske nytårsknald under corona

15. december 2020

Danskere forventes at bruge 13% mere på fyrværkeri i år. Det viser en ny prognose om fyrværkerisalget fra Dansk Erhverv. Fyrværkerisalget forventes at ligge lidt under en halv milliard.

Fra i dag kan man købe fyrværkeri i de danske butikker. Dog er det først tilladt at nytårsknalde fra den 27. december og så til og med den 1. januar. En ny prognose fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv viser, at 27 pct. af danske husstande forventer at fejre det nye år med krudt og fyrværkeri. Samlet set forventer danskerne at bruge ca. 450 mio. på fyrværkeri. Det er en stigning på 13 pct. siden sammenlignet med sidste år. Coronasituationen gør dog prognosen særdeles usikker.

”Det er svært at forudsige adfærd i disse corona-tider, men vi ser, at danskerne forventer at slutte året af med et brag – endda større end sidste år, idet fyrværkerisalget forventes at stige med 13%. En af årsagerne kan være udbetalingen af de indefrosne feriepenge,” siger Frederik Bergenfelt Friis, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Færre køber mere
En gennemsnitlig dansk husstand forventer at bruge ca. 170 kr. på fyrværkeri til nytår. Landsdelen med det største forbrug pr. husstand er Sjælland (uden for Storkøbenhavn), Lolland og Falster, hvor hver husstand i gennemsnit forventer at bruge 230 kr. på fyrværkeri.

”Tendensen er at andelen af danskerne, som vil købe fyrværkeri, er uændret siden sidste år, men dem, der forventer at købe fyrværkeri, forventer altså at løfte forbruget markant. Det er især danskere i alderen 40-49 år er den gruppe, som vil bruge penge med gennemsnitligt 330 kr. på fyrværkeri,” siger Frederik Bergenfelt Friis, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Læs hele analysen herunder.

Danskerne vil slutte året af med et brag

pdf

Download

Kontakt os

Handel

Frederik Bergenfelt Friis

Politisk konsulent