; ;
Gemt

Forbud mod kasseboner med bisphenol A

Fra 2. januar 2020 er det ikke længere tilladt at anvende kasseboner med bisphenol A (BPA).

Nyhed

Dansk Erhverv | Handel - 21. august 2019

Kasseboner kan indeholde bisphenol A
Boner og kvitteringer trykt på termopapir kan indeholde bisphenol A, og fra årsskiftet er det forbudt at anvende termopapir indeholdende bisphenol A i koncentrationer på 0,02 vægtprocent eller derover. Er du brændt inde med bonruller, skal du bortskaffe dem.

I 2016 blev EU-landene enige om at forbyde bisphenol A (BPA) i kasseboner. Ifølge Miljøstyrelsen kan stoffet bisphenol A skade evnen til at få børn og er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Siden 2010 har stoffet været forbudt i Danmark i emballage og beholdere til fødevarer, som børn under tre år kan komme i kontakt med – og stoffet har siden 2011 været forbudt i sutteflasker i EU, og nu bliver det også forbudt i kasseboner.

Læs mere på Miljøstyrelsens hjemmeside: Bisphenol A.

Digitale kvitteringer er i fremmarch
En mulighed er at begynde at tilbyde dine kunder digitale kvitteringer. En digital kvittering har samme gyldighed som en fysisk kvittering, og kunden vil typisk være glad for at kunne opbevare kvitteringer digitalt i en app eller tilsvarende. For butikken kan digitale kvitteringer spare både tid og omkostninger. Der findes flere forskellige løsninger på markedet, hvor en af de mest udbredte i dag er StoreBox, mens bl.a. også Dankort-App og Mobilepay har en løsning.

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil