Gemt
Presse og Nyheder

Har du styr på ferieplanlægningen?

Det er tid til at få styr på ferieplanlægningen - både restferien for ferieåret 2019/2020 og sommerferien 2020 (miniferieåret). Få et overblik over reglerne her.

Nyhed

Dansk Erhverv | Personale - 7. februar 2020

Har medarbejderne restferie til gode, der skal afholdes før ferieårets udløb den 30. april 2020, er det en god idé at komme i gang med ferieplanlægningen. Det samme gælder sommerferien 2020, også kaldet miniferieåret, som løber fra den 1. maj til den 30. september 2020.

I praksis sker ferieplanlægningen oftest i dialog med medarbejderen. I nogle situationer kan det dog være nødvendigt at varsle feriens placering. Her er det vigtigt, at du har styr på varslingsreglerne og reglerne om placering af ferie.

Særligt om sommeren 2020 (miniferieåret)
I miniferieåret kan medarbejderen som udgangspunkt holde 16,64 feriedage optjent i perioden 1. januar til den 31. august 2019. Ferien afholdes efter den nuværende ferielovs regler, som fortsat gælder, da den nye ferielov først træder i kraft den 1. september 2020.

Vær opmærksom på, at ferie, som ikke er afholdt i miniferieåret, automatisk skal overføres til det nye feriesystem med samtidighedsferie den 1. september 2020, medmindre ferien er aftalt eller varslet afholdt i september 2020. Den ikke afholdte ferie vil ved overførsel blive omfattet af reglerne i den nye ferielov. Ved overgangen mellem miniferieåret og den nye ferielov skal der således ikke laves skriftlige ferieoverførselsaftaler.

Læs mere om afholdelse af ferie i miniferieåret her:

Kræver medlemskab

Du skal være logget ind for at få adgang til artiklen

Det er kun medlemmer af Dansk Erhverv, der har adgang til vores artikler og værktøjer.

Endnu ikke bruger? Opret dig

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.