; ;
Gemt

Hvornår har offentlige indkøb grænseoverskridende interesse?

Når det offentlige køber ind under tærskelværdierne i udbudsloven opstår spørgsmålet om, hvorvidt kontrakten også kan have interesse for andre end danske virksomheder. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har offentliggjort en ny guide, der skal gøre det lettere for ordregiverne at vurdere, om en kontrakt har såkaldt ”klar grænseoverskridende interesse”.

Nyhed

DANSK ERHVERV | ERHVERVSJURA - 7. NOVEMBER 2018

Hvis en offentlig ordregiver skal indkøbe varer eller tjenesteydelser, og det skønnes, at kontraktens værdi ligger under tærskelværdierne i udbudsloven, vil ordregiveren skulle vurdere om kontrakten har ”klar grænseoverskridende interesse”. Udfaldet af vurderingen har betydning for, hvordan det pågældende indkøb skal gennemføres. Foreligger der et indkøb med grænseoverskridende interesse, skal det annonceres på Udbud.dk og reglerne i annonceringsbekendtgørelsen fra 2016

En kontrakt har ”klar grænseoverskridende interesse”, hvis det vurderes, at en virksomhed fra en anden EU-medlemsstat kan være interesseret i at byde. Om det er tilfældet afhænger bl.a. af kontraktens genstand, kontraktens anslåede værdi og forholdene i den pågældende branche.

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens guide kan du læse nærmere om, hvordan ordregiverne skal foretage denne vurdering. 

Hvis du brug for mere vejledning om dette spørgsmål – eller om udbudsret generelt – er du velkommen til at kontakte Dansk Erhvervs udbudsjurister.