; ;
Gemt

Jakob Ullegård ny markedsdirektør i Dansk Erhverv

Vækst via digitalisering er et omdrejningspunkt for danske virksomheder og derfor et naturligt fokus for Dansk Erhverv. For at styrke indsatsen på netop det felt starter Jakob Ullegård som ny markedsdirektør.

Nyhed

pressemeddelelse 21. juni 2019

Jakob Ullegård har netop afsluttet en MPA fra Harvard University, og var direktør i Danske Rederier før året i USA. En vellykket og rettidig digitalisering er fuldstændigt afgørende for danske virksomheder, og potentialet er stort for hele vores samfund. Derfor skal Dansk Erhvervs indsats på dette felt styrkes, så både de politiske rammer og omstillingen i den enkelte virksomhed foregår på optimale vilkår.

Til at løfte den opgave starter Jakob Ullegård den 12. august som ny markedsdirektør i Dansk Erhverv med rådgivning og videnservice som område. Han får blandt andet ansvaret for den brede vifte af virksomheder, som er krumtappen i Danmarks digitale omstilling.

”Med Jakob får vi en dreven, politisk operatør på holdet, som er vant til at bygge bro mellem den politiske virkelighed og virksomhedernes behov. Netop evnen til at sikre, at de politiske rammer for digitaliseringen stemmer overens med erhvervslivets udfordringer, bliver afgørende for, at dansk erhvervsliv er på forkant internationalt. Derfor er der ingen tvivl om, at det her felt er hjerteblod for Dansk Erhverv,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Han hæfter sig ved, at Jakob Ullegård har solid erfaring fra Danske Rederier og Dansk Energi med at skabe synlige resultater for medlemsvirksomhederne, samtidig med at brancherne har omstillet sig.

”Når vi digitaliserer, så skal vi også være klar til at tænke nyt og anderledes, alt imens vi holder fast i de elementer som er værdiskabende for medlemmerne. Det har jeg fuld tillid til, at Jakob vil være i stand til,” siger Brian Mikkelsen og henviser blandt andet til, at Jakob Ullegård midt i karrieren har søgt nye veje ved at læse et år på Harvard University på legat fra HKH Kronprins Frederik.

Jakob Ullegård er 44 år, uddannet i statskundskab og har blandt andet arbejdet i TDC, Landbrug & Fødevarer, Forsvarsministeriet, Dansk Energi og senest i Danske Rederier.

”Jeg glæder mig til at blive en del af et stærkt hold i Dansk Erhverv. Der er ingen tvivl om, at servicesektoren inklusive rådgivning og hele det digitale område er en meget væsentlig del af rygraden i dansk erhvervsliv og samtidig en vigtig kilde til fremtidig vækst. Derfor ser jeg frem til at understøtte vores medlemmer og dermed det danske samfund med at gribe nye muligheder,” siger Jakob Ullegård.

Jakob Ullegård er gift med Ida Maiken Schaar og bor i Lyngby med deres to børn.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef