Gemt
Presse og Nyheder

Morten Langager skifter til Dansk Erhverv

Dansk Erhverv styrker nu organisationen med ansættelsen af en ny direktør. Til september tiltræder Morten Langager i en nyoprettet stilling som direktionsmedlem og direktør for Politik, Analyse & Kommunikation i Dansk Erhverv. Udvidelsen sker som led i Dansk Erhvervs nye ambitiøse vækststrategi.

Nyhed

Dansk Erhverv har ansat Morten Langager som ny direktør for Politik, Analyse & Kommunikation. Han tiltræder 1. september fra sin nuværende stilling som adm. direktør i Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver. Morten Langager kommer med en solid erfaring inden for kommunikation, politisk rådgivning og interessevaretagelse og skal være med til at styrke Dansk Erhvervs position og profil.

”Vi har med ansættelsen af Morten fået en absolut sværvægter til stillingen som direktør for Politik, Analyse & Kommunikation. Morten har mange års erfaring fra erhvervslivet, det politiske system og medierne. Med ansættelsen tager vi næste skridt i forhold til at styrke Dansk Erhverv yderligere,” siger adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Han påpeger, at den nyoprettede direktørstilling er et element i Dansk Erhvervs strategi, der skal sikre organisationen endnu mere politisk gennemslagskraft, større synlighed og en klar erhvervsprofil til gavn for virksomhederne i Danmark.

”Som en af de mest rutinerede kommunikationschefer i centraladministrationen, som kommunikations- og marketingsdirektør i KMD og som adm. direktør i Danske Medier har Morten Langager mere end 20 års erfaring med ledelse, public affairs, kommunikation og profillering på højeste plan i erhvervslivet, i centraladministration og i dansk politik. Jeg glæder mig til igen at arbejde sammen med Morten. Han er kontruktiv, handlekraftig og med en masse positiv energi,” siger Brian Mikkelsen.

Dansk Erhvervs direktion vil fra 1. september bestå af fire medlemmer: Adm. direktør Brian Mikkelsen, vice adm. direktør Laurits Rønn, direktør Morten Langager og om kort tid udnævnes en ny markedsdirektør, der også får sæde i direktionen.

Morten Langager glæder sig meget til de nye udfordringer i Dansk Erhverv:

”Virksomhederne er grundpillerne i et sundt samfund og en sund økonomi. Jeg ser frem til at skulle være med til at fremme erhvervslivets stemme i debatten og sikre, at der er politisk fokus på sunde rammevilkår for virksomhederne. Uden et stærkt dansk erhvervsliv intet stærkt velfærdssamfund,” siger Morten Langager.

Han har tidligere i sin rolle af KMD-direktør været en del af Dansk Erhvervs bestyrelse og formandskab:

”Jeg glæder mig meget til at blive en del af det nye direktionsteam under ledelse af Brian Mikkelsen i Danmarks stærkeste erhvervsorganisation. Dansk Erhverv er i en rivende udvikling, og jeg glæder mig til at vende tilbage til organisationen i den smukke børsbygning,” siger Morten Langager.

Om Morten Langager

Morten Langager, 48 år, er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har desuden en bachelorgrad i samfundsvidenskab fra Roskilde Universitet. Han kommer med en meget bred erfaring inden for journalistisk, kommunikation, erhvervsliv, foreningsliv og politik. Morten Langager arbejdede først i en årrække som journalist på Dagens Medicin, De 3 Stiftstidender & JyskeVestkysten samt Morgenavisen Jyllands-Posten. Fra 2001 til foråret 2010 var han kommunikationschef og særlig rådgiver i først Justitsministeriet, siden Økonomi- og Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet, inden han i foråret 2010 takkede ja til jobbet som direktør for kommunikation og marketing i Danmarks største it-virksomhed, KMD. I KMD havde Morten Langager ansvaret for bl.a. kommunikation, marketing, public affairs, CSR og KMD Analyse. Morten Langager er i dag adm. direktør for Danske Medier og Danske Medier Arbejdsgiver.

Morten Langager blev i 2014 valgt til bestyrelsen i Dansk Erhverv, hvor han i en periode også var en af to næstformænd. Han blev tillige i 2014 valgt til bestyrelsen i IT Branchen, hvor han i en periode var medlem af foreningens forretningsudvalg.

Morten Langager er gift med Tina Nør Langager, der siden 2015 har været formand for Ergoterapeutforeningen. Parret, der bor på et nedlagt landbrug i Roskilde, har sønnerne Laurits og Jeppe på henholdsvis 15 og 12 år. Når den ikke står på arbejde, bruges tiden på cykling, golf, bøger og rejser.

For yderligere kommentarer kontakt Dansk Erhvervs presseafdeling på telefon: 7022 8010 og kommende direktør, Morten Langager på telefon: 2027 8771

 

Kontakt os

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.