Presse og Nyheder

Store ændringer i detailhandlen

Der er store forskelle på, hvor der opstår nye arbejdssteder i detailhandlen, og hvor de forsvinder. Se her, hvordan det ser ud i din kommune.

Nyhed

Bor man i Vallensbæk Kommune, så bor man der, hvor der er opstået flest nye arbejdssteder i detailhandlen. Omvendt er Lolland den kommune, hvor der er forsvundet flest detailarbejdssteder. Ser man på landet som helhed, så er der fra 2008 til 2016 forsvundet cirka 3.000 butikker. Det er en nedgang på godt 10 procent.

”Der sker store ændringer i detailhandlens Danmarkskort i disse år. Det hænger sammen med, at danskerne i stigende grad søger med de større byer, og det er helt naturligt, at butikkerne følger med. Omvendt er det så også typisk sådan, at butikkerne så lukker dér, hvor folk flytter fra,” siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

E-handel spiller ind
Henrik Hyltoft tilføjer, at den stigende e-handel også er faktor i forhold til, hvordan butiksmønstret udvikler sig i disse år.

”Danskerne e-handler jo mere og mere, og det gør de ikke nødvendigvis i udenlandske butikker. Så man kan sige, at det ser ud til, at danskerne handler anderledes, snarere end at de handler mindre. Det er også vigtigt at få med, at detailbranchen skaber arbejdspladser i stor stil,” siger Henrik Hyltoft.

Du kan se, hvordan det ser ud i din kommune i analysenotatet nedenfor.

Analyse - Detailhandels-arbejdssteder

pdf

Download

Kontakt os

Handel

Henrik Hyltoft

Markedsdirektør
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.