; ;
Gemt

Usikkert Brexit er gift for erhvervslivet

Efter at Brexitaftalen er faldet i det britiske parlament, er situationen uoverskuelig. Der er behov for at alle gode kræfter sætter sig sammen og finder en løsning hurtigt, mener Dansk Erhverv.

Nyhed

pressemeddelelse 15. januar 2019

Det lykkedes ikke den britiske regering at få flertal for brexitaftalen i Underhuset. Dermed er forholdet mellem EU og Storbritannien helt uafklaret, og det kan få store konsekvenser for Danmark.

”Situationen er meget alvorlig. Usikkerhed er gift for erhvervslivet og for samfundsøkonomien. Nu gælder det om at holde hovedet koldt og om at finde nye løsninger hurtigt. Et no-deal-brexit er det værst tænkelige, men jeg håber virkeligt, at vi ikke ender der," siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Ingen aftale betyder, at der sættes væsentligt barrierer op for handelen mellem Danmark og Storbritannien. Det vil gå ud over dansk eksport til Storbritannien og koste dansk vækst og arbejdspladser. Udenrigsministeriet anslår, at no-deal kan koste danske virksomheder 24 mia. kroner i tabte indtægter og nedgang i BNP på 1,2 procent.

”Vi har heldigvis forberedt os godt på et hårdt brexit, men det vil have konsekvenser for dansk erhvervsliv og dermed også dansk økonomi. Jeg er dog stadig optimist og håber, at der kan findes løsninger. Alle muligheder er ikke udtømte, Storbritannien kan stadigt nå at få en aftale, men det haster og lige nu er alle bolde oppe i luften,” siger Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv anbefaler fortsat, at danske virksomheder forbereder sig på et hårdt ”no-deal” Brexit.