Gemt

Vikararbejde er effektivt springbræt til beskæftigelse

Mange ledige, der finder arbejde gennem vikarbureauer, kommer væk fra offentlig forsørgelse. Det viser en ny analyse fra Beskæftigelsesministeriet - ”Status vedrørende udviklingen i vikarbeskæftigelsen”.

Nyhed

Hele 42 pct. af de personer, der startede i vikararbejde fra ledighed i 1. kvartal af 2017, var efter 9 måneder i almindelig, ustøttet beskæftigelse, vikararbejde eller anden selvforsørgelse. 35 pct. var i støttet beskæftigelse og kun 22 pct. på offentlig forsørgelse uden arbejde. Det viser en ny analyse fra Beskæftigelseministeriet.

Det får Vikarbureauernes Brancheforening i Dansk Erhverv til at opfordre jobcentrene til at samarbejde med vikarbureauer rundt om i landet.

”Vikarbureauer kan være en god indgang til mange ledige, der har svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet. Man får både erhvervserfaring, og samtidig muligheden for at vise en arbejdsgiver, hvad man duer til. Det resulterer for mange i efterfølgende job,” siger sekretariatschef i Vikarbureauernes Brancheforening i Dansk Erhverv, Jakob Tietge.

Beskæftigelsesministeriets analyse viser også, at hele 4 pct. af alle lønmodtagere, svarende til 120.000 personer, arbejdede gennem et vikarbureau på et tidspunkt i 2017. Mange arbejdede dog kun kortere tid i vikariater, inden man gik videre til andre ting. Omregner man således vikarbeskæftigelsen til fuldtidspersoner, udgjorde vikarbeskæftigelsen i Danmark omkring 1 pct. af alle lønmodtagere i Danmark.

”Det viser, at vikararbejde for mange er et skridt på vejen i deres arbejdsliv. Der er stor gennemstrømning i branchen, hvilket er helt naturligt i en branche med midlertidige ansættelser. Men den rekordhøje vikarbeskæftigelse, der aldrig har været højere i Danmark, viser, at vikarerne er efterspurgte på arbejdsmarkedet, og samtidig selv kan bruge erfaringerne fra vikararbejde videre i deres arbejdsliv,” siger Jakob Tietge.

Dansk Erhverv organiserer hovedparten af den danske vikarbranche.

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Jakob Tietge

Fagchef for forretningsservice
Medarbejderprofil