; ;

Vejledning og skabelon til etablering af whistleblowerordning

Den nye lov om beskyttelse af whistleblowere indebærer, at der skal etableres whistleblowerordninger på en lang række private og offentlige arbejdspladser til indberetning af oplysninger om alvorlige lovovertrædelser og øvrige alvorlige forhold.  
 
For private virksomheder med mellem 50 og 249 ansatte træder forpligtelsen først i kraft den 17. december 2023. 
 
Dansk Erhverv har udarbejdet en vejledning til etablering af interne whistleblowerordninger. Den finder du her

Arrangementer og webinarer med fokus på forretningsetik

Arrangementer og webinarer med fokus på forretningsetik i globale værdikæder i samarbejde med Etisk Handel Danmark  

Dansk Erhverv er med i bestyrelsen hos Etisk Handel Danmark – og vi kan i højere grad dele erfaringer og styrke samarbejdet om løsninger på problemstillinger i globale værdikæder. Læs mere her

Derudover er Dansk Erhverv aktivt engageret i: Dansk Alliance for Ansvarlig Soja, Dansk Alliance for Ansvarlig Palmeolie og Dansk Alliance for Ansvarlig Kaffe, der alle tre er faciliteret af Etisk Handel Danmark (EHD).

Rådgivning

Værktøjer

Køber du varer fra virksomheder beliggende i  eksempelvis Fjernøsten, bør du have indkøbsbetingelser, der adresserer emner som CSR, miljø m.v. Det er naturligvis altid en individuel overvejelse, hvorvidt indkøbsbetingelserne skal være korte og basale, eller om de skal udformes mere konkret og dermed være længere.

I Dansk Erhverv har vi valgt at udgive et kortfattet dokument, som kan udgøre en slags tjekliste over de ting, du bør adressere i dine betingelser. Du kan altid kontakte erhvervsjuristerne i Dansk Erhverv for yderligere information.

Engelsksproget - Modelforslag til indkøbsbetingelser

doc

Download

Webinarrække om grøn omstilling

Dansk Erhverv faciliterer en række webinarer og andre arrangementer, som giver ny viden, inspiration og vejledning til at klæde virksomheden på i den grønne omstilling: Fra de kommende lovkrav om rapportering, til hvordan du kan gøre den grønne dagsorden til en del af din forretning, eksempelvis når det handler om strategi, finansiering eller kommunikation. Vi har sat nogle af landet fremmeste specialister, rådgivende aktører og virksomheder i scene til at vejlede og inspirere dig og din virksomhed i de konkrete arrangementer.