{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
19. maj 2025
Dinero er en regnskabsvirksomhed, som blev stiftet i 2013. Deres hovedaktivitet består i at skabe værktøjer, som små og mellemstore virksomheder kan benytte til nemt at lave deres regnskaber.
I spidsen af Dineros AI-hold, står Kasper Junge og Rasmus Madsen, der hver især bringer unik ekspertise til bordet. Kasper har en baggrund som elektroingeniør og er en anerkendt profil i det danske AI-miljø. Rasmus har en baggrund som revisor og var med fra Dineros spæde start, hvor han blev ansat som medarbejder nummer to i 2014.
Udfordringen – Regnskabet tager tid fra det, der virkelig betyder noget
Dineros mission er, med Kasper og Rasmus’ egne ord, at frigøre selvstændige fra det administrative bøvl, der ofte føles som en tung byrde, så de i stedet kan fokusere på det, de brænder for. Rasmus beskriver, at der er en uligevægtig konkurrence, hvor de store virksomheder både har råd til at ansætte regnskabschef og en jurist, imens man i den lille virksomhed eller enkeltmandsvirksomheden af nød selv må sætte sig ind i regnskabsprocedurerne. Denne uligevægt har Dinero siden 2013 arbejdet for at udligne, og ifølge Rasmus er visionen, at et 9-årigt barn skal kunne være i stand til at lave regnskab i Dinero.
Den virtuelle finanschef vil automatisere regnskab og rådgivning for 98.000+ virksomheder
“Forestil dig en finanschef, du altid kan ringe til for at få rådgivning - uanset hvor du er. Det er præcis det, vi er i gang med at skabe,” forklarer Kasper Junge om den virtuelle finanschef.
Den virtuelle finanschef skal kunne afkode den kontekst og historie, der gemmer sig i virksomhedens Excel-regneark, så præcist, at den ikke blot forstår tallene og kan svare på spørgsmål, men også selv kan foreslå forbedringer til virksomhedens økonomi og struktur. Grundlæggende skal den virtuelle finanschef kunne udfylde en revisor eller CFO’s rolle i virksomheden, hvilket vil løfte Dinero fra at være en regnskabsplatform til også at kunne tilbyde økonomisk rådgivning.
Ligesom en revisor eller CFO skal den virtuelle finanschef kunne svare på en bred vifte af finansielle spørgsmål. Lige fra “hvordan skal jeg bogføre dette bilag” til mere strategiske spørgsmål som “Får vi flere penge på bunden hvis vi skifter fra en leverandør til en anden, eller hæver priserne 5%?”.
Visionen om en virtuel finanschef har levet i Dinero i mange år. Tilbage i 2018 blev ideen første gang præsenteret for bestyrelsen. Dinero har altid haft adgang til et solidt datagrundlag, men det er først med det teknologiske AI-paradigmeskifte, som er undervejs nu, samt den nylige oprettelse af et bomstærkt AI-team, at mulighederne for alvor folder sig ud. Visionen har således længe været der, men først nu har teknologien indhentet ambitionerne.
Da samtalen bevæger sig ind på teknologien bag den virtuelle finanschef, understreger Rasmus, at han ikke er bekymret for at afsløre forretningshemmeligheder. Han forklarer, at den virtuelle finanschef hviler på tre væsentlige elementer: For det første et omfattende regnskabstjek af virksomheden på struktureret regnskabs- og økonomidata. For det andet data, som belyser virksomhedens historie, strategi og den specifikke kontekst, den opererer i. Endelig et AI-lag, som evner at forbinde alle disse informationer, og omsætte dem til præcise finansielle råd og anbefalinger.
Målet er at sætte strøm til 98.000+ finanschefer indenfor de næste par år.
19. maj 2025
Den virtuelle finanschef går ind i testfasen
Dinero er netop gået ind i testfasen af den virtuelle finanschef, hvor medarbejderne afprøver løsningen på deres egne virksomheder. “Når man bygger noget, som ingen andre har bygget, kræver det naturligvis, at vi inddrager brugeren”, fortæller Rasmus Madsen. “Af samme årsag tager vi brugeren med på rejsen, hvor vi bruger feedback-loops og deler behind-the-scenes-klip på LinkedIn”, uddyber han. Formålet er at indsamle feedback, så assistenten kan finjusteres – og samtidig undersøge, hvilket design brugerfladen bør have.
Der er endnu ikke truffet en endelig beslutning, men både en chatbaseret indbakke, en opkaldsfunktion og en app er på tegnebrættet. Kasper og Rasmus forklarer, at de forskellige løsninger har hver deres fordele og ulemper – men det afgørende er, at oplevelsen bliver enkel og intuitiv. Målet er at mindske det “kognitive load” for virksomhedsejerne mest muligt.
Hvad er de næste skridt i udviklingen? Rasmus Madsen fortæller, at der er tre overordnede pejlemærker for fremtiden:
“Den virtuelle finanschef bygger på enkeltstående kilder, som vi finder, indsamler og analyserer. Den næste tid går på at indsamle offentlig data som er uden for brugernes eget regnskabsprogram. Desuden arbejder vi på at flytte dele af rådgivningen ud til der, hvor brugeren har behov for at tage stilling til det. Således dukker rådgivningen op på det rigtige tidspunkt og sted. Afslutningsvis gør vi klar til at åbne for 100 kunder, som får tidlig adgang til vores finanschef, således at de kan give brugbar feedback - der gør oplevelsen bedre for resten af vores 98.000+ brugere”.
Fremtiden for AI: Om fem år ringer Dinero til dig
Kasper pointerer, at det er slående, hvor begrænset fantasien ofte har været, når man ser tilbage på historiske teknologiske landvindinger.
“Da fjernsynet kom frem, begyndte man i første omgang blot at sende radio med billeder. Man havde endnu ikke fantasien til at forstå de mange nye muligheder, som dette teknologiske paradigmeskifte rummede. Det er netop den situation som softwareverdenen står i lige nu – Der er enormt potentiale, men det er også umådeligt svært at spå hvilken retning teknologien vil rykke verdenen.”
Dog spår Kasper og Rasmus, at AI-teknologien indenfor 5 år vil have rykket sig væsentligt på tre parametre.
Sprogmodellerne vil på en række punkter blive langt bedre de næste par år. For det første vil modellerne blive mere intelligente. “Det er svært at måle, men man mærker det tydeligt, når man sidder og arbejder med den. Det er ikke noget vi kan rykke på, men virksomheder som OpenAI skubber på for den udvikling”. Derudover skal man i dag være meget klar i spyttet, når man instruerer en sprogmodel i at løse et problem for en. “Om et par år vil sprogmodellerne være blevet langt bedre til at instruere sig selv, så brugeren ikke skal være så minutiøs i sine instruktioner.”
De forudser også, at stemmestyring vil få en langt større rolle i de kommende år: “Vi vil i stigende grad begynde at tale med vores software. Om fem år er det ikke utænkeligt at ringe til Dinero for at oprette en faktura – eller at Dinero selv ringer for at følge op på et manglende bilag.”
Afslutningsvis peger de på, at vores måde at tale om og forstå AI vil ændre sig markant i løbet af de næste fem år. Man vil ikke længere rigtigt fortælle om AI, da det er en så stor en del af produktet. Man vil ikke længere sige: 'Jeg bruger et regnskabsprogram med AI' – man vil ganske enkelt sige, at man bruger et regnskabsprogram. AI kommer altså til at blive en langt mere naturlig og integreret del af teknologien.
Mød Kasper Junge
Kasper blev uddannet tømrer i 2012, men pga. hans interesse for produktion af hiphop-musik valgte han at søge ind på elektroingeniørstudiet til fordel for tømrerhvervet. På studiet faldt Kasper i et “rabbit-hole” og udviklede en stor interesse for “deep-learning”. En interesse, der førte ham videre til arbejde med avancerede løsninger inden for stemmegenkendelse og høreapparatteknologi. Kasper har siden da arbejdet med AI sprogteknologi for Ekstrabladet fra 2020-2023, været med til at stifte Danish Data Science Community i 2022, samtidig med at han de seneste 2 år har været vært på AI-podcasten Verbos. Han startede i 2024 som leder for AI-teamet hos Dinero, hvor han siden da har arbejdet på den virtuelle finanschef.
Mød Rasmus Madsen
Rasmus har en baggrund i Deloitte, hvor han fra 2007-2013 arbejdede som revisor. I 2014 startede han som ansat nr. 2 i Dinero og har siden da været inde og ude af virksomheden – blandt andet for at forfatte to bøger og engagere sig i en række startups. Rasmus er, sammen med Kasper, ansvarlig for Dineros AI-team og er drevet af ambitionen om at være en del af det teknologiske paradigmeskifte, vi står midt i, og udbrede AI til danske virksomheder:
"AI repræsenterer et teknologisk paradigmeskifte, men mange af vores kernekunder – f.eks. håndværkeren – har endnu ikke mærket forandringen. Det vil vi ændre. Det, der driver mig, er, at vi er med til at åbne op for et nyt sæt værktøjer for en stor gruppe, der ikke har benyttet AI før."