Spring til indhold

Arbejdskraft, efteruddannelse og elever for virksomheder i restaurationsbranchen

Kontakt

Arbejdskraft, efteruddannelse og elever

Dansk Erhvervs eksperter hjælper med råd og vejledning, når virksomheder har brug for nye kompetencer og talenter. Det gælder blandt andet rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, tilskud til efteruddannelse og elevaftaler.

Dansk Erhvervs team for arbejdskraft og uddannelse hjælper medlemsvirksomheder med rådgivning om:

  • Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, fx personalejuridiske forpligtelser og regler for opholds- og arbejdstilladelse i Danmark
  • Rådgivning i forhold til ansættelse og aflønning af elever – herunder AUB-refusion og Læreplads-AUB.
  • Efteruddannelse af medarbejdere i samarbejde med uddannelsesinstitutioner
  • Ansøgninger til kompetencefonde og andre tilskudsmuligheder ved efteruddannelse af medarbejdere
  • Rådgivning i forhold til Jobcentrenes voksenlærlingeordning.

Dansk Erhverv samarbejder tæt med branchens uddannelsesinstitutionerne, bl.a. Hotel- og Restaurationsskolen.

Dansk Erhvervs medlemmer er repræsenteret i faglige udvalg og lokale uddannelsesudvalg, og bidrager til skuemester- og censorrepræsentation ved svendeprøver over hele landet, samt bistår ved godkendelse af læresteder.

læs om vores rådgivning her

Juridisk rådgivning til virksomheder i restaurationsbranchen

Medlemmer af Dansk Erhverv har adgang til et stort hold af juridiske rådgivere, en juridisk hotline og en række guides, værktøjer og standardkontrakter på Dansk Erhvervs hjemmeside.

Fødevarerådgivning til virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen

Dansk Erhvervs fødevareteam tilbyder konkret sparring og rådgivning om regler på fødevareområdet.

Rådgivning om regler for plast, emballage og take-away

Dansk Erhvervs emballageeksperter hjælper med råd og vejledning til reglerne på området.

Arbejdskraft, efteruddannelse og elever for virksomheder i restaurationsbranchen

Få hjælp til din rekruttering medarbejderudvikling og elever, bl.a. uddannelsesmuligheder, tilskud og uddannelsesaftaler.

Viden og analyser om branchen

Ny viden og aktuelle nøgletal om restaurationsbranchen.

Få mere viden her

Værktøjer og viden om grøn omstilling, ESG-rapportering, grønne udbud, diversitet og inklusion på arbejdspladsen
Dansk Erhverv har en række af tilbud til vores medlemsvirksomheder på bæredygtighedsområdet – også i forlængelse af de mange nye EU-regler på området. Se mere på vores bæredygtighedsportal. Dansk Erhverv er ved at udvikle en standard for ESG-rapportering for hotel- og restaurationsbranchen, der sammen med en digital platform bliver gjort bredt tilgængelig for branchen.
Få hjælp til at sikre et godt arbejdsmiljø med guides og virksomhedsnær rådgivning om APV, arbejdsskader, unge ansatte, stress mv.
Her finder du information om de væsentligste temaer inden for arbejdsmiljø, herunder om APV, arbejdsmiljøorganisation, tunge løft, hviletid, arbejdsskader, mobning, stress mv. Dansk Erhverv er en del af Branchefællesskab for Arbejdsmiljø for Service - Turisme (BFA Service - Turisme).
Viden og analyser om turisme, kultur og oplevelse
Ny viden og aktuelle nøgletal om restaurationsbranchen. Her finder du links til analyser, statistikker og masser af anden nyttig viden om restaurationsbranchen.
Hotel- og restaurationsbranchens overenskomst
Få råd og vejledning, så du bliver i stand til at navigere i overenskomsten og håndtere dagligdagens praktiske problemstillinger. Dansk Erhverv forhandler overenskomsterne på hotel- og restaurationsområdet med 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Det er overenskomster, der gælder bl.a. kokke, tjenere, receptionister og servicemedarbejdere. Se overenskomsterne på denne side.