Spring til indhold

Fødevarerådgivning til virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen

Kontakt

Fødevarer

Dansk Erhvervs fødevareteam tilbyder sparring og rådgivning om regler på fødevareområdet. Det kan blandt andet være spørgsmål om fødevarekontrol, hygiejne, fødevarekontaktmaterialer, mærkning, sporbarhed, import, eksport og meget andet.

Er du FullService- eller Arbejdsgivermedlem af Dansk Erhverv? Så står vores fødevareteam klar til at hjælpe dig med rådgivning om:

Fødevarekontrol
Råd og vejledning før og efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen.

Fødevareregler
Erhvervsjuridisk rådgivning med relevans for fødevareområdet, herunder indenfor fødevarekontaktmaterialer, madspild, markedsføringsret, grøn markedsføring, vildledning i øvrigt og forbrugerret

Fødevarenyhedsbrev
Løbende information om nye regler og initiativer på fødevareområdet via nyhedsbrevet Fødevarer, der udkommer en gang om måneden, samt via andre nyhedsbreve. Se vores tidligere nyhedsbreve her

Aktuelle events
Forskellige arrangementer og temamøder med relevans for fødevarebranchen, fx om madspild, fødevarekontrol, grøn markedsføring, fødevarekontaktmaterialer, plantebaserede fødevarer, afskovningsfri værdikæder mv. 

Fødevarenetværk
Netværk for Arbejdsgiver- og FullService-medlemmer med fokus på aktuelle emner. Læs mere om Fødevarenetværket i Dansk Erhverv her

Dansk Erhverv repræsenterer en bred vifte af medlemmer inden for fødevarebranchen, der dagligt opererer i et tæt reguleret felt. Derfor arbejder Dansk Erhverv for at fjerne de tidsler i lovgivningen, der unødigt hindrer vækst, innovation og grøn omstilling. Målet er at skabe de bedst mulige rammevilkår for fødevarevirksomhederne.

Dansk Erhverv har repræsentation i diverse fora og udvalg i Fødevarestyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriets departement mv. og leverer indspil til Virksomhedsforum, Implementeringsrådet mv., ligesom vi sidder med i bl.a. Food Policy Committee i EuroCommerce. 

læs om vores rådgivning her

Juridisk rådgivning til virksomheder i restaurationsbranchen

Medlemmer af Dansk Erhverv har adgang til et stort hold af juridiske rådgivere, en juridisk hotline og en række guides, værktøjer og standardkontrakter på Dansk Erhvervs hjemmeside.

Fødevarerådgivning til virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen

Dansk Erhvervs fødevareteam tilbyder konkret sparring og rådgivning om regler på fødevareområdet.

Rådgivning om regler for plast, emballage og take-away

Dansk Erhvervs emballageeksperter hjælper med råd og vejledning til reglerne på området.

Arbejdskraft, efteruddannelse og elever for virksomheder i restaurationsbranchen

Få hjælp til din rekruttering medarbejderudvikling og elever, bl.a. uddannelsesmuligheder, tilskud og uddannelsesaftaler.

Viden og analyser om branchen

Ny viden og aktuelle nøgletal om restaurationsbranchen.

Få mere viden her

Værktøjer og viden om grøn omstilling, ESG-rapportering, grønne udbud, diversitet og inklusion på arbejdspladsen
Dansk Erhverv har en række af tilbud til vores medlemsvirksomheder på bæredygtighedsområdet – også i forlængelse af de mange nye EU-regler på området. Se mere på vores bæredygtighedsportal. Dansk Erhverv er ved at udvikle en standard for ESG-rapportering for hotel- og restaurationsbranchen, der sammen med en digital platform bliver gjort bredt tilgængelig for branchen.
Få hjælp til at sikre et godt arbejdsmiljø med guides og virksomhedsnær rådgivning om APV, arbejdsskader, unge ansatte, stress mv.
Her finder du information om de væsentligste temaer inden for arbejdsmiljø, herunder om APV, arbejdsmiljøorganisation, tunge løft, hviletid, arbejdsskader, mobning, stress mv. Dansk Erhverv er en del af Branchefællesskab for Arbejdsmiljø for Service - Turisme (BFA Service - Turisme).
Viden og analyser om turisme, kultur og oplevelse
Ny viden og aktuelle nøgletal om restaurationsbranchen. Her finder du links til analyser, statistikker og masser af anden nyttig viden om restaurationsbranchen.
Hotel- og restaurationsbranchens overenskomst
Få råd og vejledning, så du bliver i stand til at navigere i overenskomsten og håndtere dagligdagens praktiske problemstillinger. Dansk Erhverv forhandler overenskomsterne på hotel- og restaurationsområdet med 3F Privat Service, Hotel og Restauration. Det er overenskomster, der gælder bl.a. kokke, tjenere, receptionister og servicemedarbejdere. Se overenskomsterne på denne side.