;
Gemt

Udfordringer for engroshandlen ved hårdt Brexit

41 pct. af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder i engroshandlen ser toldprocedurer som en af de tre største udfordringer for deres virksomhed, hvis det ender med et hårdt Brexit (no deal) fra den 1. januar.

Analyse

December 2020

Storbritannien forlod EU, da Boris Johnsons udtrædelsesaftale trådte i kraft 31. januar 2020. Ved udtrædelsen begyndte en overgangsperiode, som er gældende til udgangen af 2020. En handelsaftale mellem EU og Storbritannien er endnu ikke på plads, så der er risiko for en form for hårdt Brexit, som vil få stor betydning for en lang række danske virksomhederi – særligt inden for engroshandlen

Dansk Erhverv har derfor undersøgt, hvilke udfordringer danske engrosvirksomheder står over for, hvis det ender uden en handelsaftale med Storbritannien den 1. januar 2021.

Undersøgelsen viser, at hver fjerde virksomhed ikke vurderer, at de er parate til at håndtere indførelse af told på varehandlen mellem EU og Storbritannien efter 1. januar 2021. Desuden viser undersøgelsen, at over 40 pct. af virksomhederne ser toldprocedurer som en af de tre største udfordringer, hvis det ender med et hårdt Brexit fra den 1. januar 2021.

Udfordringer for engroshandlen ved hårdt Brexit

pdf

Download

Kontakt

EU og International

Lasse Hamilton Heidemann

EU- og International Chef
Medarbejderprofil
Politik og Analyse

Christine Sinkjær-Rasmussen

Økonom